Dünya prömiyerini şu sıralar gerçekleşmekte olan 80. Venedik Film Festivali'nde yapan, ünlü yönetmen Wes Anderson'ın yeni "kısa" filmi The Wonderful Story of Henry Sugar, filmi izleyen ilk eleştirmenlerden tam puan alarak Rotten Tomatoes açılışını %100 ile yaptı.

The Wonderful Story of Henry Sugar
The Wonderful Story of Henry Sugar:A rich man learns about a guru who can see without using his eyes. He sets out to master the skill in order to cheat at gambling. Extremely faithfully adapted from Roald Dahl’s long short story.

The Wonderful Story of Henry Sugar, daha önce Anderson'ın sinemaya uyarladığı Fantastic Mr. Fox gibi yine bir Roald Dahl hikâyesi. Hikâyede, kumarda kazanmak isteyen zengin bir adamın, gözlerini kullanmadan görebilen bir "guru"nun varlığından haberdar olması ve kendisinin de bu beceride ustalaşmaya çalışması konu alınıyor.

Dev Patel, Ben Kingsley, Richard Ayoade – The Wonderful Story of Henry Sugar (Netflix)

Sadece 39 dakikalık bir süreye sahip olan film, aslında yönetmenin Netflix için hazırladığı dört bölümlük Roald Dahl hikâye uyarlaması serisinin bir parçası. The Wonderful Story of Henry Sugar'ın yanında Anderson'dan, The Swan, The Ratcatcher ve Poison eserlerinin uyarlamalarını da yine bu yıl içinde Netflix'te izleyebileceğiz.

Kadrosunda Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel ve Ben Kingsley gibi ünlü isimleri bulunduran filmin 27 Eylül'de Netflix'te olması bekleniyor.

Kaynak: Digital Spy

Paylaş