Sofia Coppola'nın yönetmen koltuğunda oturduğu A24 yapımı Priscilla, başrollerinde Cailee Spaeny ve Jacob Elordi'ye yer veriyor.

Spaeny'nin "Priscilla"yı ve Elordi'nin ise "Elvis"i canlandırdığı film, 80. Venedik Film Festivali'nde ilk gösterimini yaptıktan sonra eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar aldı.

Rotten Tomatoes açılışını %100 ile gerçekleştiren yapımın şu anki güncel puanı ise 31 eleştirmenin oylarına birlikte %94.

Priscilla
When teenage Priscilla Beaulieu meets Elvis Presley at a party, the man who is already a meteoric rock-and-roll superstar becomes someone entirely unexpected in private moments: a thrilling crush, an ally in loneliness, a vulnerable best friend. Through Priscilla’s eyes, Sofia Coppola tells the unse…

Elvis Presley ile henüz 14 yaşındayken tanışan Priscilla'nın, göz önünde bulunan ama bir o kadar da zor olan hayatına odaklanan film, birçok kişi tarafından beğenilse de "biyografi" tanımını tam anlamıyla izleyiciye yansıtamadığı gerekçesiyle bazı eleştirmenler tarafından olumsuz yorumlara maruz kalıyor.

Elvis Presley ve Priscilla Presley'nin düğün gününden, 1967

Elvis'in "en iyi halinde olmadığı" ve "kesinlikle gurur verici bir biçimde yansıtılmadığını" özellikle belirten yorumlar, efsane şarkıcının pek bilinmeyen yönlerinin de bu filmle birlikte ortaya çıkartıldığını vurguluyor.

Geçtiğimiz yıl vizyona giren Baz Luhrmann'ın Elvis filminin başardığı gibi, Priscilla'nın da önümüzdeki yılın Akademi Ödülleri'ndeki en iddialı yapımlardan birisi olması bekleniyor.

"Elvis" (Austin Butler), 2022

Seyircisi ile buluşmak için gün sayan "Priscilla", ABD'de 27 Ekim 2023'te vizyona girecek.

Kaynak: CBR


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş