Jon Favreau, "Bebek Yoda" olarak bilinen "Grogu" ve onu korumak için tüm hayatını tehlikeye atan kasklı ödül avcısı "Mandalorian"ın maceralarına odaklanan The Mandalorian hikâyesi ile, uzun zamandır küskün olan Star Wars izleyicilerinin dikkatini çekmeyi başardı.

"George Lucas'ın yarattığı bu zengin dünyada hikâye anlatmayı çok sevdim" açıklaması yapan Favreau, "Mandalorian ve yardımcısı Grogu'yu beyazperdeye taşıma ihtimali ise son derece heyecan verici" cümlelerini kullandı.

Üç sezonu yayınlanan ve şu an dördüncü sezonu için çalışmalara devam edilen dizinin, bu büyük evren içerisinde zaman çizelgesinin neresine yerleşeceği ise henüz belli değil.

The Mandalorian & Grogu ise, dünya çapında 1 milyar dolar hasılatı geçen ve orijinal dokuz filmin son basamağı olan 2019 çıkışlı Star Wars: Rise of Skywalker'dan bu yana, üzerinde çalışılan ve gerçekten ivme kazanan ilk Star Wars filmi oldu.

"Rey" (Daisy Ridley)

Wonder Woman yönetmeni Patty Jenkins ve Marvel yapımcısı Kevin Feige'nin, bir süre önce bu evren için projeler geliştirmek istedikleri duyurulmuştu ancak bu açıklamalar bir sonuca ulaşamadı. O zamandan beri The Mandalorian tarzında, Ahsoka ve The Book of Bobba Fett gibi iki dizi daha yayınlayan Star Wars, yakında kütüphanesine Skeleton Crew dizisini de ekleyecek. 

Favreau, Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy ve Ahsoka'nın yaratıcısı Dave Filoni ile The Mandalorian & Grogu'nun yapımcılığını üstlenecek. Filoni, yakında çekimleri başlayacak filmle ilgilenirken, bir yandan Ahsoka'nın ikinci sezonu üzerinde de çalışacak.

"Ahsoka Tano" (Rosario Dawson)

Yapımın vizyon tarihi henüz belli değil. Ancak Disney, bir Star Wars filminin 22 Mayıs 2026'da, uzak bir galakside geçeceği söylenen bir diğer filmin 18 Aralık 2026'da, büyük bir maceranın başlayacağı bir diğer filmin de 17 Aralık 2027'de vizyona gireceğini duyurmuş olsa da bu filmlerin hiçbirinin ayrıntıları henüz açıklanmadı.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş