Efsane İngiliz müzik grubu The Beatles'ın üyeleri John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Ringo Starr'ın her birinin hayatları, yakında çıkacak 4 farklı uzun metraj filmin konusu olacak.

American Beauty (1999), 1917 (2019), Skyfall (2012) ve Spectre (2015) gibi filmleriyle tanınan yönetmen Sam Mendes, her bir Beatles üyesinin bakış açısından bir tane olmak üzere, tam dört ayrı film yapmayı planlıyor. Basın açıklamasına göre, tarihin en büyük müzik grubunun 1970'teki dağılmaya kadar uzanan şaşırtıcı hikayesini anlatmak için, karakterlerin yolları bir noktada kesişecek.

McCartney, Lennon, Starr ve Harrison'ın aileleri ile, yaşam öyküleri ve müzik hakları konusunda uzlaşmaya varıldı ve filmlerin senaryoları hazırlandı.

"Tüm zamanların en büyük rock grubunun öyküsünü anlatmaktan onur duyduğunu" söyleyen Sam Mendes, büyük bir heyecan duyduğunu da dile getirdi.

Sony'nin finanse edeceği filmler için, 2027 yılında dağıtıma başlanacağı açıklandı. Gösterim planlamalarıyla ilgili detaylar henüz belli olmasa da 4 filmin de aynı yıl vizyona girmesini büyük bir delilik olarak niteledikleri belirtiliyor.

"Müzik" ve "biyografi" türündeki filmlerin popülaritesi gittikçe artıyor. Baz Luhrmann'ın Elvis ve Reinaldo Marcus Green'in Bob Marley: One Love filmleri, beklenenden çok daha büyük kitlelere ulaşırken, önümüzdeki dönemde karşılaşacağımız bu tarzda daha pek çok film bizleri bekliyor.

"Elvis Presley" (Austin Butler) - Elvis (2022)

Antoine Fuqua, Michael Jackson'ın hayatını uzun metraj bir filme dönüştürürken, Amy Winehouse'un yaşamının bir kısmına mercek tutan Back to Black ise sanatçının sevenleriyle yakın zamanda buluşmaya hazırlanıyor. Ayrıca Ridley Scott'ın da Bee Gees'in yükselişini konu edinen bir film için görüşmelerde olduğu biliniyor.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş