Star Wars: The Phantom Menace (1999) olaylarından yaklaşık 100 yıl öncesinde Sith’lerin yükselişini konu edinen Disney+ dizisi The Acolyte, ilk sezonunun yayınlanmasından kısa bir süre sonra iptal edildi.

İzleyiciyi merak içerisinde bırakan ve ikinci sezon için birçok ipucu barındıran sezon finalinin ardından iptal haberinin gelmesi büyük bir şok etkisi yarattı. Ancak, hayranların büyük ölçüdeki karşıt tepkileri ve dizinin haziran ayındaki prömiyerinin ardından düşüşe geçen zayıf izlenme oranları göz önünde bulundurulduğuna, bu haber pek de şaşırtıcı olmadı. 

"Qimir" (Manny Jacinto)

Kendini çok büyük bir Star Wars hayranı olarak tanımlayan dizinin yaratıcısı Leslye Headland, serinin The Phantom Menace’den Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)’a kadar uzanan ana zaman çizelgesinin dışında geçen ilk Star Wars hikayesini yaratmak için bir yolculuğa çıktı. 

Dizi, ikisi de Amandla Stenberg tarafından canlandırılan, çocukken yolları ayrılan ve kardeşinin öldürüldüğüne inandırılan ikizler Osha ve Mae’yi konu alıyordu. Bazı eleştirmenler ve hayranlar, dizinin Osha’yı ailesinden uzaklaştırmaktan ve kız kardeşinden ayırmaktan sorumlu olan Jedi ustası Sol’un duygusal olarak bencil seçimleriyle somutlaştırılan, Jedi’ların yanılmaz ve tamamen erdemli olduğu yönündeki geleneksel algıya meydan okuyuşunu gerçekten sevdi. 

Bir diğer kesim ise bu yaratıcı tercihlerin Star Wars hikâye anlatımının iyi-kötü doğasına tamamen aykırı olduğunu düşünüyor ve dizinin Force mitolojisini bu şekilde genişletmesine karşı çıkıyor. The Acolyte ayrıca bunlar dışında birçok konuda da eleştiri bombardımanına tutuldu. 

Dizide Amandla Stenberg’e, Lee Jung-jae, Carrie-Anne Moss, Manny Jacinto, Rebecca Henderson, Charlie Barnett, Dafne Keen, Dean-Charles Chapman ve Joonas Suotamo gibi isimler eşlik etmişti.

Lucasfilm’in Disney+ projelerinden olan bir diğer Star Wars dizisi Skeleton Crew, 4 Aralık’ta yayınlanacak.

’Star Wars: Skeleton Crew’dan Resmi Fragman
Başrolünde Jude Law’ın yer aldığı yeni Star Wars dizisi ’Skeleton Crew’dan ilk fragman yayınlandı. Dizi 4 Aralık’ta başlıyor.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş