Dünyanın birçok ülkesinde geçtiğimiz hafta 5 Nisan'da vizyona giren Süper Mario Kardeşler Filmi, tarihin en iyi animasyon filmi açılış hasılatına ulaşarak bir rekora imza attı. Vizyondaki ilk hafta sonunu da kapsayan 5 günlük sürede globalde 377 milyon dolarlık gişe yapan film, 2019 yılında izleyiciyle buluşan Frozen 2 animasyon filminin 358 milyon dolarla elinde tuttuğu rekoru egale etmiş oldu.

Ünlü Nintendo kahramanı ve arkadaşlarının uzun zamandır beklenen filmi, bu 377 milyon doların 204 milyonunu Kuzey Amerika'da elde etti. Eğer Çarşamba yerine diğer filmler gibi cuma günü vizyona girmiş olsaydı, ilk 3 gün verilerine göre yerelde 143 milyon dolarlık bir hasılat elde etmiş olacaktı ki bu bile tüm zamanların en iyi ikinci animasyon filmi açılışı demek. Bu alandaki rekor ise 182 milyon dolarla Incredibles 2 animasyon filmine ait.

Video oyunu uyarlamaları arasında ise Süper Mario Kardeşler Filmi önceki rakiplerini tam anlamıyla ezip geçti diyebiliriz. Geçtiğimiz sene vizyona giren Sonic the Hedgehog 2 filminin yereldeki 72 milyon dolarlık rekorunu neredeyse ikiye katlayan Süper Mario, globalde ise Warcraft'ın 210 milyon dolarlık hasılatına açık ara fark atmış oldu.

Süper Mario Kardeşler Filmi ekibi

Filmdeki ikonik karakterleri seslendirenlerin arasında Chris Pratt, Charlie Day, Anya Taylor-Joy, Seth Rogen ve Jack Black gibi ünlü isimlerin bulunduğu Süper Mario Kardeşler Filmi, ülkemizde ise bu hafta, yani 14 Nisan'da vizyona girecek.

Kaynak: The Wrap

Paylaş