Durum komedilerinden dramalara, çizgi roman uyarlamalarından aksiyonlara, animasyonlara ve mini dizilere kadar, "Ranker" kullanıcılarının oyları ile işte son 20 yılın en iyi dizileri.

20- Ozark (2017-2022)

Jason Bateman, Laura Linney ve Sofia Hublitz'in başrollerinde yer aldığı Netflix dizisi Ozark, ABD'nin Missouri eyaletinde, bir finans-danışmanlık firmasının sahibi olan Marty Byrde ve ailesini konu alan bir suç draması.

19- Family Guy (1999-)

Rhode Island'ın Quahog bölgesinde yaşayan Peter ve Lois, çocukları Meg, Chris, Stewie ve köpekleri Brian'dan oluşan Griffin ailesini konu alan Family Guy, 1999 yılından beri devam eden bir animasyon dizisi.

18- Supernatural (2005-2020)

Ortadan kaybolan babaları John'u aramak için birlikte yollara düşen Sam ve Dean Winchester'ın, karşılarına çıkan esrarengiz varlıklarla mücadelelerini konu edinen dizi, kadrosunda; Jensen Ackles, Jared Padalecki, Jeffrey Dean Morgan ve Misha Collins gibi isimlere yer veriyor.

17- South Park (1997-)

1997 yılından beri devam etmekte olan South Park, Colorado eyaletinin South Park adlı kasabasında yaşayan Kyle Broflovski, Eric Cartman, Stan Marsh ve Kenny McCormick isimli dört çocuğu merkezine koyan, genellikle yetişkinlere yönelik olan bir animasyon dizisi.

16- Sons of Anarchy (2008-2014)

Kaliforniya'da Charming Town isimli kasabada yaşayan motor çetesinin hikâyesini anlatan dizi, yasa dışı işlere karışan bu ekibin aynı zamanda suçları ve suçluları kontrol altına alma maceralarını konu ediniyor. Başrollerinde ise Charlie Hunnam, Katey Sagal, Tommy Flanagan ve Maggie Siff gibi isimler yer alıyor.

15- The Boys (2019-)

Oyuncu kadrosunda; Karl Urban, Anthony Starr, Jack Quaid ve Chace Crawford'un bulunduğu, süper güçlere sahip kişilerin Vought International isimli bir şirkete ait olduğu ve markalaştırıldığı bir evrende geçen The Boys, gerçekçiliği dolayısıyla süper kahraman temalı yapımlara bakış açınızı oldukça değiştirmenize neden olacak.

14- Dexter (2006-2013)

Miami Polis Departmanı'nda bir kan analisti olarak görev yapmakta olan Dexter Morgan'ın herkesten gizlediği yaşamında bir seri katil olmasını ve hedef aldığı kurbanlarını konu edinen dizi, başrollerinde; Michael C. Hall, Jennifer Carpenter ve James Remar'a yer veriyor.

13- The Walking Dead (2010-2022)

Zombi kıyametinin ardından hayatta kalanların birlikte verdikleri ölüm kalım mücadelesini konu edinen The Walking Dead'in kadrosunda; Andrew Lincoln, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Jon Bernthal, Jeffrey Dean Morgan gibi ünlü isimler bulunuyor.

12- Friends (1994-2004)

Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, Courteney Cox, David Schwimmer, Lisa Kudrow ve Matthew Perry'nin başrollerinde yer aldığı, günümüzde bile en iyi sitcom'lardan biri olarak anılan Friends, 1990'lı yılların Manhattan'ında iş, aşk ve gündelik yaşamlarının zorluklarıyla uğraşan altı yakın arkadaşın hikâyelerini anlatıyor.

11- The Simpsons (1989-)

Springfield adlı kurgusal bir şehirde geçen ve Amerikan kültür ve toplumunu eğlenceli bir biçimde ele alan The Simpsons, Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie'den oluşan orta sınıf bir Amerikan ailesinin hayatına odaklanıyor.

10- The Mandalorian (2019-)

Star Wars evreninde geçen ve başrollerinde; Pedro Pascal, Gina Carano, Giancarlo Esposito ve Carl Weather'ın bulunduğu dizi, Jedi'ın Dönüşü döneminden beş yıl sonrasında geçiyor ve Mandalorlu bir ödül avcısının maceralarla dolu öyküsünü anlatıyor.

9- The Big Bang Theory (2007-2019)

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kunal Nayyar, Simon Helberg ve Kaley Cuoco'nun oyuncu kadrosunda yer aldığı The Big Bang Theory, doktora yapan iki akademisyenin, arkadaş grupları ile aralarında yaşanan eğlenceli olayları anlatıyor.

8- Sherlock (2010-)

Efsane dedektif "Sherlock Holmes"ün çok sevilen modern uyarlamasında, Benedict Cumberbatch, Martin Freeman ve Andrew Scott başrolleri paylaşıyor.

7- House (2004-2012)

New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Hastanesi'nde, bulaşıcı hastalıklar ve nefroloji uzmanı olan ünlü doktor Gregory House ve ekip arkadaşlarının maceralarına odaklanan dram dizisi, kadrosunda; Hugh Laurie, Robert Sean Leonard ve Jennifer Morrison gibi isimlere yer veriyor.

6- The Office (2005-2013)

İngiliz yapımı The Office (2001-2003)'in Amerikan uyarlaması olan dizi, başrollerinde, Steve Carell, John Krasinki, Rainn Wilson, Jenna Fischer'a yer veriyor ve Dunder Mifflin isimli bir kâğıt şirketinde yaşanan eğlenceli olayları konu ediniyor.

5- Vikings (2013-2020)

Başrollerinde Travis Fimmel ve Katheryn Winnick'in yer aldığı, 8. yüzyıl İskandinavya'sında geçen dizi, kendi halinde basit bir çiftçiyken büyük ve cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrook ve ailesinin öyküsünü ekranlara getiriyor.

4- The Sopranos (1999-2007)

New Jersey'de yaşayan ve İtalyan-Amerikan bir mafya ailesinin patronu olan Tony Soprano'nun, işi ve ailesi arasında denge kurma mücadelesini konu edinen dizinin oyuncu kadrosunda; James Gandolfini, Drea de Matteo ve Michael Imperioli gibi isimler var.

3- Stranger Things (2016-)

Hawkins kasabasında yaşayan bir grup çocuğun, başlarına gelen gizemli ve paranormal olayları konu edinen dizi, başrollerinde; David Harbour, Milly Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp ve Winona Ryder'a yer veriyor.

2- Breaking Bad (2008-2013)

Ellinci yaş gününü kutladıktan sonra üçüncü evre akciğer kanseri olduğunu öğrenen kimya öğretmeni Walter White'ın, bir uyuşturucu baronuna dönüşme hikâyesini konu edinen Breaking Bad'in başrollerinde, Bryan Cranston ve Aaron Paul var.

1- Game of Thrones (2011-2019)

Westeros'taki soylu ailelerin verdiği taht mücadelesini konu edinen dizinin kadrosunda; Sean Bean, Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey ve Richard Madden bulunuyor.

Kaynak: Ranker


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş