2022'nin en başarılı ve en çok ses getiren korku filmlerinden Smile'ın yönetmeni Parker Finn, film yapım ve dağıtım şirketi Paramount Pictures ile "İlk Bakış Anlaşması" imzaladı. Bu anlaşma kapsamında yönetmenin önümüzdeki yıllarda üreteceği filmlerin yapım veya dağıtımlarında Paramount, ilk söz sahibi olacak.

Bu anlaşma, Smile'a bir devam filmi mi geliyor dedirtse de bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Ama Paramount'un Finn'le anlaşma yaparak korku filmleri tarafını güçlendirmek istediği ortada. Şirketin CEO'su Brian Robbins, bu anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylüyor:

"Smile'ın önemli başarısı, Parker'ın eşsiz ve taze film yapımcılığının bir kanıtı niteliğinde. Bu anlaşmayla Paramount'u onun bir evi haline getireceğimiz için heyecanlıyız."
Smile (2022)

Finn'in yazıp yönettiği ilk uzun metraj film olan Smile, 17 milyon dolarlık bütçesine karşın dünya çapında 217 milyon dolar hasılata ulaşarak bir korku filmi için büyük başarı elde etmişti. Hatta iki hafta üst üste ABD box office'ini birinci sırada kapatarak 2016'dan bu yana bunu başaran ilk korku filmi olmuştu.

Smile, ilk etapta Paramount'un dijital yayın platformu olan Paramount+ için yapılmıştı. Fakat film, Burbank'deki test gösterimi sırasında seyirciden olağanüstü tepkiler alınca Paramount, filmi vizyona sokmaya karar vermişti.

Gülmek Ne Kadar Korkunç Olabilir? - Smile (2022)
2022’nin belki de en iyi korku-gerilim filmlerinden olan Smile, hikâye olarak çok orijinal bir şey sunmasa da başından sonuna izleyiciyi rahatsız etmeyi başararak görevini hakkıyla yerine getiriyor. Parker Finn’in hem yazıp hem de yönettiği ve kendisinin ilk uzun metraj filmi olan Smile, gerilim dol…

Kaynak: The Hollywood Reporter – ‘Smile’ Filmmaker Parker Finn Signs First-Look Deal With Paramount (Exclusive)

Paylaş