Geçtiğimiz senenin başarılı korku filmlerinden Smile'a bir devam filmi gelebileceğini daha önce bu yazıda duyurmuştuk. Yönetmen Parker Finn, ilk uzun metraj filminin beklentileri aşan gişe başarısından sonra, yapım şirketi Paramount Pictures ile "İlk Bakış Anlaşması" imzalamıştı. Bu anlaşma kapsamında yönetmenin önümüzdeki yıllarda üreteceği filmlerin yapım veya dağıtımlarında Paramount, ilk söz sahibi olacaktı.

İşte bu anlaşmanın ilk meyvesi olarak, Smile'a bir devam filmi geleceği ve filmin vizyon tarihi, Paramount tarafından duyuruldu. 18 Ekim 2024'te ABD sinemalarında olması beklenen filmin Türkiye vizyon tarihi ise henüz bilinmiyor. Kadroyla ilgiliyse Hollywood'da devam eden grevlerden dolayı kesinleşen bir ismin olmadığını belirtmek gerek.

Gülmek Ne Kadar Korkunç Olabilir? - Smile (2022)
2022’nin belki de en iyi korku-gerilim filmlerinden olan Smile, hikâye olarak çok orijinal bir şey sunmasa da başından sonuna izleyiciyi rahatsız etmeyi başararak görevini hakkıyla yerine getiriyor. Parker Finn’in hem yazıp hem de yönettiği ve kendisinin ilk uzun metraj filmi olan Smile, gerilim dol…

Finn'in yazıp yönettiği ilk uzun metraj film olan Smile, 17 milyon dolarlık düşük bütçesine karşın dünya çapında 217 milyon dolar hasılata ulaşarak bir korku filminden beklenmeyecek derecede büyük başarı elde etmişti. Hatta iki hafta üst üste ABD box office'ini birinci sırada kapatarak 2016'dan bu yana bunu başaran ilk korku filmi olmuştu.

Smile, ilk etapta Paramount'un dijital yayın platformu olan Paramount+ için yapılmıştı. Fakat film, Burbank'deki test gösterimi sırasında seyirciden olağanüstü tepkiler alınca Paramount, filmi vizyona sokmaya karar vermişti.

Sosie Bacon – Smile (2022)

Kaynak: Deadline

Paylaş