Bataklığa geri dönüyoruz... Shrek serisi, koleksiyona eklenecek olan beşinci film ile izleyicilerle tekrar buluşmaya hazırlanıyor.

DreamWorks Animation, Shrek 5’in resmen geliştirme aşamasında olduğunu, seslendirme kadrosunda orijinal Shrek yıldızları Mike Myers, Eddie Murphy ve Cameron Diaz’ın geri döneceğini doğruladı. 

Ancak şimdilik Çizmeli Kedi'yi seslendiren Antonio Banderas'ın yeni film için geri dönüp dönmeyeceği bilinmiyor.

Cameron Diaz, Eddie Murphy, Mike Myers, Antonio Banderas

Shrek 5, Shrek 2 (2004) ve Shrek the Third (2007)’de yazar ve tasarımcı olarak görev alan ve aynı zamanda Rumpelstiltskin karakterini seslendirdiği Shrek Forever After (2010)’da hikâye sorumlusu olarak görev alan Walt Dohrn tarafından yönetilecek. 

Yapımcıları arasında seriye geri dönen Gina Shay ve Illumination kurucusu Chris Meledandri’nin yer aldığı filmde, Brad Abelson ise yardımcı yönetmen olarak görev yapacak. 

Eddie Murphy, geçtiğimiz ay film için ses kayıtlarına başlandığını duyurmuş ve bir sonraki adımda Eşek karakterine odaklanacak bir solo film için çalışmalara başlayacağını ağzından kaçırmıştı. 

‘Shrek’ Serisine Yeni Filmler Ekleniyor
Eddie Murphy, sevilen animasyon serisinin yeni devam halkasını ve “Eşek” karakterinin spin-off filmini duyurdu.

2001 ve 2010 yılları arasında dört uzun metrajlı filmi yayınlanan Shrek serisi, sadece orijinal Shrek ile dünya genelinde elde ettiği 487 milyon dolar hasılat ile DreamWorks Animation’ı güçlü bir stüdyo haline getirdi. 

Film, "Uzun Metrajlı Animasyon" kategorisinde Oscar kazanan ilk animasyon oldu. Shrek 2, 928 milyon dolar hasılat elde etti. Her iki film de Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" için yarıştı. Shrek the Third ve Shrek Forever After ilk iki filmden daha az beğeni toplamasına rağmen dünya çapında sırasıyla 813 milyon dolar ve 752 milyon dolar gibi oldukça yüksek hasılatlar elde etmeyi başardı. 

"Çizmeli Kedi" (Antonio Banderas) - Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Hikâyeye sonradan eklenen her iki Çizmeli Kedi filmi ise sırasıyla 555 milyon dolar ve 484 milyon dolar kazanarak gişe yolculuğunda başarıya ulaştı. 

Seriye en son eklenecek olan devam halkası Shrek 5, 3 Temmuz 2026 tarihinde izleyiciyle buluşacak. 

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş