FX ve yayın ortağı Hulu, yaptıkları duyuruda yazar James Clavell ile çalışmaya devam edeceklerini ve büyük olasılıkla Shogun'a iki sezon daha kazandıracaklarını duyurdu.

Yeni sezon için prodüksiyon tarihi henüz belirlenmemiş olsa da yazarların bu yaz bir araya geleceği düşünülüyor. Yeni sezonların Shogun evreninde mi geçeceği, yoksa Clavell'in Asian Saga'sındaki diğer kitaplardan mı uyarlanacağı konusunda henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Shogun'un yeni sezon haberi, ilk 10 bölümüyle büyük bir çıkış yapan ilk sezonunun hem kritik hem de ticari başarısının hemen ardından geldi. Shogun'un mini dizi kategorisinden drama dizisi kategorisine geçişi de, Clavell uyarlaması diziye ödül törenleri bakımından bakış açısını değiştirecek. Dizinin önümüzdeki Emmy ödüllerinde iddialı yapımlardan biri olması bekleniyor.

Çekimleri pek çok kıtada gerçekleştirilen Shogun'un yapım süreci altı yıl sürdü ve dizi FX'in bu zamana kadarki en pahalı yapımı olma onuruna erişti.

İlk altı gününde Hulu, Disney+ ve Star+'ta, dünya çapında 9 milyon izlenme elde ederek, şirketin uluslararası alanda 1 numaralı dizisi olan Shogun, genel olarak FX'in şimdiye kadarki en çok izlenen yapımı oldu.

"John Blackthorne" (Cosmo Jarvis)

1600'lü yıllarda Japonya'da konumlanan dizi, yüzyılı tanımlayan bir iç savaşın şafağında geçiyor. Lord Yoshii Toranaga, Counsil of Regents'taki düşmanları ona karşı birleşmeye devam ederken kendi hayatı için savaş veriyor. Gizemli bir Avrupa gemisi, Japonya yakınlarındaki bir balıkçı köyünde mahsur kalmış biçimde bulunduğunda İngiliz pilot John Blackthorne, Toranaga'nın buradaki güç terazisini değiştirmesine yardımcı olacak ve Blackthorne'un kendi düşmanları olan rahipleri alt edecek birtakım sırlar taşır. Her ikisinin kaderleri de gizemli bir kadın ve düşük bir soyun son üyesi olan tercüman Toda Mariko ile birbirine bağlıdır.  Mariko, bu endişe verici politik ortamda efendisine hizmet ederken, Blackthorne'la yeni keşfetmeye çalıştığı arkadaşlığını, inancına bağlılığını ve merhum babasına karşı görevini yerine getirmek zorundadır.

"Toda Mariko" (Anna Sawai)

Başarılı dizinin kadrosunda; Hiroyuki Sanada, Anna Sawai, Cosmo Jarvis, Fumi Nikaido ve Nestor Carbonell gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: Deadline


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş