DC evreninin süper kahramanlarından Shazam'ın 2019'da çıkan ilk filminden sonra merakla beklenen devam filmi Shazam! Fury of the Gods (Shazam! Tanrıların Öfkesi) için DC Studios yeni bir fragman yayımladı. Film, 17 Mart'ta sinemalarda olacak.

İlk filmde, bir büyücü tarafından seçilen Billy Batson (Asher Angel) isimli bir gencin, her "Shazam!" dediğinde eski tanrıların ve kahramanların güçleriyle donatılmış bir süper kahramana, yani Shazam'a (Zachary Levi) dönüşmesinin başlangıç hikayesini izlemiştik. İkinci film ise ilk filmden birkaç yıl sonrasında geçecek ve bu sefer Atlas'ın kızları babalarının gücünü haksız yere aldığı için Shazam'dan intikam almaya gelecekler.

Peki tam olarak Atlas bu hikâyenin neresinde diye soracak olursanız o da aslında "Shazam" kelimesinde gizli... S.H.A.Z.A.M.'ın her bir harfi bir tanrı ya da kahramanın isminin baş harfinden geliyor. Bu da bu isimlerle özdeşleşmiş özelliklerin Shazam'da toplandığı anlamına geliyor. Sırasıyla "S" Süleyman'ın aklını, "H" Herkül'ün kuvvetini, "A" Atlas'ın dayanıklılığını, "Z" Zeus'un gücünü, "A" Aşil'in cesaretini ve "M" de Merkür'ün hızını temsil ediyor.

İlk film, eğlenceli tarafıyla süper kahraman filmlerine farklı bir boyut getirmiş ve gişede başarılı bir sonuç elde etmişti. Yeni filmin fragmanına baktığımızda bir süper kahraman filminden beklediğimiz tüm aksiyonun yanında ilk filmden aşina olduğumuz komedik unsurları da görmeye devam ediyoruz. Kısacası, yine eğlenceli vakit geçireceğimiz bir 2 saat bizleri bekliyor olacak.

Paylaş