Neil Gaiman ve Matt Wagner'in aynı adlı çizgi romanlarına dayanan Dead Boy Detectives, "Edwin Payne" ve "Charles Rowland" isimli, paranormal olayları çözmek için görevli olan ve ölümlüler diyarında yaşayan iki yakın arkadaşın maceralarına odaklanıyor.

Karakterler, ilk olarak The Sandman çizgi roman serisinin 25. sayısında ortaya çıktı.

1990'ların başlarında Gaiman'ın "Sandman" çizgi romanlarında tanıtılan karakterler, Netflix'in The Sandman evreninin de bir parçası olacak.

"Sandman" (Tom Sturridge)

Netflix çatısı altında dizi haline getiriliyor olsa da bu karakterler başlangıçta, DC evreninin Max için planlanan projelerinden bir tanesi olarak geliştirilmişti. Ayrıca Edwin ile Charles, başka bir DC dizisi olan Doom Patrol'ün üçüncü sezonunda da yer almışlardı.

"Edwin", "Charles" - Doom Patrol (Max)

HBO Max, Nisan 2022'de projenin dizi haline getirilmesine karar verdi ancak Warner Bros. Discovery, James Gunn ve Peter Safran yönetimindeki DC evreninin sıfırlanma olaylarından sonra Dead Boy Detectives'in artık planlarına uymayacağına karar verdiler. Yapımcı Warner Bros., diziyi satın aldıktan sonra ise yan hikâyesi The Sandman ile paralel bir yol yürüyebilmeleri adına, Netflix'te onlar için bir yuva açtı.

Dizinin açıklama kartında yazanlar ise şu şekilde;

"Sizi rahatsız eden sinir bozucu bir hayalet mi var? Bir iblis anılarınızı mı çaldı? Dead Boy Detectives'i aramak isteyebilirsiniz. İşte bu teşkilatın arka planındaki 'beyin' ve 'güç', yani Edwin Payne ve Charles Rowland ile tanışın."

Onlarca yıl arayla doğan ve birbirlerini ölümde bulan gençler, çok yakın arkadaşlar ve tüm gizemleri birlikte çözen hayaletler. Birbirlerine bağlı kalmak için, kötü cadılardan, cehennemden ve hatta ölümden kaçmak dahil her şeyi yapabilecek olan Edwin ve Charles; dizide Geoge Rexstrew ve Jayden Revri tarafından canlandırılacak.

Kadroda ayrıca; Jenn Lyon, Briana Cuoco, Ruth Connell, Lukas Gage ve David Iacono gibi isimler yer alıyor.

Yayın tarihi henüz belli olmayan Dead Boy Detectives'in 2024'ün ortalarında izleyicisiyle buluşması bekleniyor.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş