Marvel Sinematik Evreni, beşinci fazın başlangıcıyla birlikte büyük bir duraklama dönemi içerisine girdi.

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame (2019), Spider-Man: No Way Home (2021), Wakanda Forever (2022) ve Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) gibi gişe filmlerinin başarısının sonrasında hem dizi hem de filmler içerisinde planladığı ivmeyi bir türlü yakalayamayan şirket, yeni faz için sürdürdüğü çalışmalarını hızlandırmaya çalışıyor ve The Multiverse Saga ismiyle bilinen süreci sonlandıracak olan Avengers: Kang Dynasty ve Avengers: Secret Wars filmleri için bir süredir yönetmen arayışında.

Bu filmler için evren içerisinde şimdiye kadar; Shang-Chi and the Ten Rings (2021) yönetmeni Destin Daniel Cretton, Tobey Maguire’ın Spider-Man üçlemesi ve Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmiyle karşımıza çıkan yönetmen Sam Raimi ve Deadpool serisi ve özellikle önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan Deadpool & Wolverine’in yönetmeni Shawn Levy’nin ismi geçmiş, ancak gelen haberlere göre hiçbiriyle kesin bir anlaşmaya varılamamıştı.

Şimdi gözler ise Avengers: Infinity War (2018) ve Avengers: Endgame (2019) ile birlikte Marvel Stüdyosu'na iki tane iki milyar doları aşmış gişe rekortmeni film kazandıran Russo Kardeşler’de. 

Avengers: Infinity War (2018)

Joe ve Anthony Russo, Avengers filmlerinden önce MCU’da Captain America: Winter Soldier (2014) ve Captain America: Civil War (2016) filmlerine imza atmışlardı.

İki adet iki milyar dolarlık film gişesine sahip olan yönetmenler, yine kendileri gibi iki milyar dolarlık gişe rekortmeni olan bir diğer yönetmen James Cameron ile aynı başarıyı paylaşıyorlar. 

Loki (2021-2023) ve Ant-Man: Quantumania (2023)'da Kang karakterine hayat veren Jonathan Majors'ın tutuklanmasının ardından oyuncuyla ilişiğini keseceğini duyuran Marvel, karakterden uzaklaşılacağını ve beşinci Avengers filmi olan Kang Dynasty'nin isminin değişeceğini açıklamıştı.

Henüz başlığı belli olmayan beşinci Avengers filmini yine Loki ve Ant-Man: Quantumania senaristlerinden Michael Waldron'un kaleme alacağı belliyken, altıncı Avengers filmi olan Secret Wars için henüz bir yazar bulunamadı.

Şimdilik Russo Kardeşler veya temsilcilerinin bu konuda herhangi bir açıklama yapmadığı bilinirken, Hollywood Reporter’ın haberine göre başarılı yönetmenler Marvel ile tekrar çalışma fikrine çok da soğuk değiller. 

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş