2020 yılında Parazit ile "En İyi Yönetmen" Oscar’ını kucaklayan yönetmen Bong Joon Ho’nun, Parazit'in neredeyse altı yıl sonrasında çıkaracağı ilk film olan Mickey 17'den ilk fragman yayınlandı. 

Edward Ashton’ın 2022 tarihli Mickey7 romanından uyarlanan bilimkurgu geriliminde Robert Pattinson, Mickey Barnes adlı, “gözden çıkarılabilir” olarak nitelendirilen bir çalışanı canlandırıyor. 

Romanda Mickey, bir buz gezegenini kolonileştirmek için oldukça tehlikeli bir göreve gönderilir. Mickey’nin bir versiyonu hayatını kaybettiğinde onun yerine anılarının birçoğunu koruyan başka bir kopyası yaratılır. 

Pattinson’ın yanı sıra oyuncu kadrosunda Steven Yeun, Naomi Ackie, Toni Collette ve Mark Ruffalo gibi isimler yer alıyor. 

Mickey 17, Offscreen şirketi aracılığıyla yapımcılığını da üstlenen Bong Joon Ho tarafından yazılıp yönetildi.

Warner Bros.’un, sinema takviminde birkaç kez yerini değiştirdiği film en son 29 Mart 2024 tarihinden, şu anki Ocak 2025 tarihine alındı. 

Mickey 17, yönetmenin 2019 yapımı, çok Oscar'lı filminin başarısının ardından yayınlanacak olan ilk uzun metrajlı filmi olacak. Bong Joon Ho’nun diğer önemli yapımları arasında Snowpiercer (2013), Okja (2017), Mother (2009), The Host (2006) ve Murder (2003) yer alıyor. 

Parazit (2019)

En son Matt Reeves’in The Batman (2022) filminde Bruce Wayne karakterine hayat veren Pattinson’ın filmografisinde ise Tenet (2020) ve High Life (2018) gibi yapımlar yer alıyor.

Mickey 17, 31 Ocak 2025’te sinemalarda izleyiciyle buluşacak. 

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş