Jane Austen’ın ikonik aşk romanı Pride & Prejudice tekrar uyarlanıyor. 

Netflix, efsane romanın dizi uyarlaması üzerinde çalıştığını duyurdu. Everything I Know About Love kitabının yazarı Dolly Alderton’ın, uyarlama dizinin senaryosunu kaleme aldığını açıkladı ve projede yer alacak oyuncu kadrosunun henüz netleşmediğini de ekledi. 

Henüz geliştirme aşamasında olduğu için iptal edilme ihtimali de bulunuyor fakat eğer tam anlamıyla onay alırsa Pride & Prejudice dizisi, Dakota Johnson’ın başrolünde yer aldığı 2022 yapımı Netflix projesi Persuasion’dan bu yana uyarlanan ilk Jane Austen romanı olacak. 

Gurur ve Önyargı, yıllar boyunca birçok kez hem beyaz perdeye hem de televizyona uyarlandı. Bunlar arasında Kiera Knightley ve Matthew Macfadyen’in başrollerini paylaştığı 2005 yapımı film ve Colin Firth ile Jennifer Ehle’ı bir araya getiren BBC versiyonları en çok bilinenler arasında. 

Jane Austen tarafından 19. yüzyılın başlarında kaleme alınan roman, aşk ve sınıf konuları üzerinde duran bir eser.

Roman uyarlamaları bu sıralar fazlasıyla revaçta. BBC, bu haftanın başlarında Janice Hadlow’un Mary Bennett’ın hikâyesini anlatan The Other Bennett Sister adlı eserinden bir drama dizisi yapacağını duyurdu.

Ayrıca Emerald Fennell, başrollerinde Margot Robbie ve Jacob Elordi’nin yer aldığı bir kadro ile klasik Uğultulu Tepeler romanını beyazperdeye tekrar uyarlıyor. 

Margot Robbie ve Jacob Elordi, ’Uğultulu Tepeler’in Başrolünde
İkili, Akademi ödüllü Emerald Fennell’ın yeni filminde başrolleri üstlenecek.

Kaynak: Deadline


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş