Ekim 2021’de New Mexico’da çekimleri yapılırken meydana gelen kazada, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in yaşamını yitirdiği, başrollerinde Alec Baldwin, Jensen Ackles ve Travis Fimmel’ın yer aldığı Rust, prömiyerini önümüzdeki günlerde Camerimage Festivali’nde yapmaya hazırlanıyor.

Gösterimin ardından, kazada yaralanan yönetmen Joel Souza’nın da yer aldığı bir panel düzenlenecek. Panelde ayrıca filmi tamamlayan görüntü yönetmeni Bianca Cline, Hutchins’in AFI film okulu hocası Stephen Lighthill de yer alacak ve filmin tamamlanması, set güvenliği ve sinematografide kadınların rolü gibi filmle ilgili olayları tartışacaklar. 

Rust, 1880’lerde Wyoming’de geçiyor. Film, ebeveynlerinin ölümünden sonra kendi ve küçük kardeşinin geçimini sağlamak zorunda kalan 13 yaşındaki bir çocuğun, kasabalarındaki bir çiftçinin kazara öldürülmesinden dolayı idam cezasına çarptırıldıktan sonra uzun süredir görüşmediği büyükbabasıyla kaçışını konu ediniyor. 

Camerimage’den yapılan duyuruda, “Hutchins’in sanatsal vizyonunu sürdürmek, tüm ekip için ne kadar zor olsa da onun işini tamamlama görevini yerine getirmek, film yapımcıları için gerçekten önemliydi. Cline’ın becerisi sayesinde görüntü yönetmenliği film boyunca tutarlı bir şekilde seyrediyor.” ifadeleri bulunuyor.  

Halyna Hutchins

Hutchins’in ölümünün ardından kaza anında sahne silahını tutan oyuncu ve yapımcı Alec Baldwin, adam öldürme suçuyla yargılandı ancak savcılığın delil sunmaması nedeniyle dava düşürüldü. 

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş