Neredeyse yaptığı her filmle festivalde kendine yer bulan başarılı yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne / About Dry Grasses, dün 76. Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı.

Gösterim sonrası dakikalarca izleyiciler tarafından ayakta alkışlanan film, ilk eleştirmen yorumlarından anladığımız kadarıyla geçer not almış gözüküyor.

Ece Bağcı – Kuru Otlar Üstüne

197 dakikalık hatırı sayılır bir süreye sahip olan film, Nuri Bilge Ceylan'ın şimdiye dek çektiği "en derin" ve "sinematografik açıdan en başarılı" film olarak tanımlanıyor. Bir insanın, bencil ve anti-kahraman olabilme, aynı anda hem ilgi hem de yalnız kalmayı isteme hakkını başarıyla sorgulayan bir film olarak yorumlanan Kuru Otlar Üstüne, büyük ödül Altın Palmiye'nin en önemli adayları arasında yer alıyor.

Film, küçük bir köyde zorunlu doğu görevini yapmakta olan ve İstanbul'a atanmayı bekleyen genç bir öğretmenin kasvetli yaşamını ve her geçen gün azalan umutlarını konu alıyor. Filmin başrollerinde ise Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici yer alıyor.

Filmin Fransızca posteri

Kaynak: Reuters

Paylaş