Yönetmenliğini Rob Reiner'ın üstlendiği Stephen King uyarlaması Misery filmi, 90'lı yılların sevilen korku-gerilim filmlerinden birisi olurken, usta yazar King'in de kitaplarından uyarlanan en iyi filmlerden birisi olarak kabul edilmişti.

"Annie Wilkes" (Kathy Bates), "Paul Sheldon" (James Caan)

Ünlü bir yazar olan Paul Sheldon, dağlık bir alanda geçirdiği araba kazasından yaralı olarak kurtulur. Onu bulup evinde bakmaya çalışan kişi ise şans eseri Paul'u tanıyan, onun en sadık okurlarından birisi olan, Annie Wilkes adında bir kadındır.

Yazar Stephen King, hayranlığın sınırlarının en dibini zorlarken, yönetmen Rob Reiner da bunu harika bir şekilde beyazperdeye aktarmıştı. Tabii filmin başarılı olmasının ve belki de şu an tekrardan çekilmek istenmesinin en büyük sebebi de Annie Wilkes karakterine hayat veren Kathy Bates olmalı.

1991 yılında da "En İyi Kadın Oyuncu" Oscar ödülünün sahibi Kathy Bates olmuştu.

Haber kaynaklarına göre yeni Misery filmi eskisinden daha farklı olacak. Filmde The Weeknd ünlü bir şarkıcıya hayat verirken, Jenna Ortega'nın ise onun dengesiz bir hayranını canlandıracağı belirtiliyor. Film ile ilgili detaylar gizli tutulsa da çekimlerin çoktan başladığı biliniyor. Bu isimsiz projede Blonde filminin görüntü yönetmeni Chayse Irvin yer alıyor. Yapımcılığını Kevin Turen ve Harrison Kreiss üstleniyor. Filmin çıkış tarihi ise henüz bilinmemekte.

Kaynak: World of Reel

Paylaş