Joaquin Phoenix'in bir kez daha Joker rolüne hayat vereceği ve ona ünlü isim Lady Gaga'nın Harley Quinn rolünde eşlik edeceği Joker 2: İkili Delilik filminden yeni bir fragman paylaşıldı.

4 Ekim'de vizyona girmesi beklenen müzikal türündeki film, öncelikle bu yılki Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak. 2019 çıkışlı ilk Joker filmi de yine aynı festivalde "Altın Aslan" ödülünün sahibi olmuştu.

Hem eleştirmenler tarafından övgüyle bahsedilen hem de "R" dereceli olmasına rağmen çok ciddi bir gişe başarısı yakalayan ilk Joker filmi, 2020 yılında tam 11 Oscar adaylığına layık görülmüştü. Başrol Phoenix ve filmin müziklerini besteleyen Hildur Guðnadóttir, bu filmle heykelciğe ulaşan isimler olmuşlardı.

Filmde Phoenix ve Gaga'ya; Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland ve Harry Lawtey eşlik ediyor.

James Gunn ve Peter Safran tarafından yönetilen DC Studios'un yakında çıkacak Superman ya da The Batman: Part II filmlerinden tamamen ayrı bir evrende geçen Joker 2'nin yönetmen koltuğunda yine Todd Phillips oturuyor. Philips aynı zamanda Scott Silver ile birlikte filmin senaristi ve Bradley Cooper ile birlikte filmin yapımcısı konumunda.

Kaynak: Variety

Paylaş