Barbie (2023) ile birlikte son zamanlarda iyice yükselişe geçen oyuncak serilerini beyaz perdeye aktarma fikri tam gaz devam ediliyor. 

John Cena, Mattel'in klasik oyuncak serisi Matchbox’ın canlı aksiyon versiyonunda yer almak üzere anlaşmaya vardı. 

"Ken" (John Cena) - Barbie (2023)

Apple Original Films, Skydance ve Mattel Films ortaklığındaki filmi adeta havada kaptı desek doğru olacak. Chris Hemsworth’ün başrolünde yer aldığı aksiyon serisi Extraction’ın yönetmeni Sam Hargreve, filmin yönetmen koltuğunda yer alan isim olacak. 

Sevilen araba temalı oyuncak serisi Matchbox, ilk kez 1953’te yaratılan ve 1997 yılında Mattel tarafından satın alınan bir oyuncak markası. Hatta söylenenlere bakılırsa Mattel, kendi Hot Wheels araba serisinde Matchbox ile uzun bir süre rekabet içerisindeydi. 

Söylenenlere göre otomotiv tutkunu Jack Odell, ilk Matchbox arabasını kızı için tasarladı. Kızının oyuncağı yalnızca bir kibrit kutusuna sığacak kadar küçükse okula götürülmesine izin verilmişti. Çocuğunun okul arkadaşları da bir “kibrit kutusu arabası” istemeye başladıktan sonra ise bu ikonik arabalar ortaya çıktı.

Projenin yapımına, The Family Plan’in yazarı David Coggeshall ve Ryan Reynolds’ın aksiyon-macera filmi The Adam Project’in senaristi Jonathan Tropper’ın kaleme aldığı senaryo ile ara vermeden devam ediliyor. 

Hollywood, yıllardır Hot Wheels’ı beyaz perdeye getirmeye çalışıyor ancak bu büyük ihtimalle Matchbox için geliştirilen ilk beyaz perde projesi olacak. 

Filmin oyuncu kadrosu ve konu detayları şimdilik gizli tutuluyor.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş