Prime Video’nun, Harrison Ford ve Sean Young’un başrollerini paylaştığı Ridley Scott imzalı Blade Runner (1980) filmi ile Ryan Gosling ve Ana de Armas’ın başrollerinde yer aldığı Denis Villeneuve filmi Blade Runner 2049 (2017)'ın devamı niteliğinde olan Blade Runner 2099 dizisinin kadrosu şekillenmeye devam ediyor.

Euphoria (2019-) ve The Hunger Games: The Ballad of Songbirds of Snakes (2023) yapımlarıyla adını duyuran genç oyuncu Hunter Schafer, Oscar ödüllü oyuncu Michelle Yeoh’nun ardından dizinin kadrosuna dahil olan ikinci isim oldu.

"Jules" (Hunter Schafer) - Euphoria (2019-) / HBO

Orijinal Blade Runner filminin yaratıcısı ve bu dizinin de yapımcıları arasında yer alan Ridley Scott, Blade Runner 2099 için Kasım 2021’de çalışmalara başlandığını duyurmasının üzerine Prime Video platformu, Şubat 2022’de projenin bünyelerinde geliştirilmeye başlandığını açıkladı.

"Ajan K" (Ryan Gosling), "Joi" (Ana de Armas) - Blade Runner 2049 (2017)

Dizi, hem orijinal Blade Runner’ın hem de devam filmi Blade Runner: 2049’un doğrudan bir devamı niteliğinde olacak. Hikâyenin ve Schafer’ın karakterinin detayları şimdilik gizli tutuluyor ancak Michelle Yeoh’nun, hayatının son dönemlerinde bir kopya olduğunu öğrenen Olwen adında bir karaktere hayat vereceği söyleniyor.

Michelle Yeoh, ’Blade Runner 2099’un Başrolünü Üstlenecek
Oscar ödüllü oyuncu, Blade Runner serisine eklenecek olan devam dizisi ’Blade Runner 2099’un başrolünde yer alacak.

İlk oyunculuk deneyimini HBO’nun Emmy adayı dizisi Euphoria ile gerçekleştiren Hunter Schafer, son olarak The Hunger Games serisinin devam filmi The Ballad of Songbirds and Snakes’te yer aldı.

Sonun Başlangıcı: The Hunger Games - The Ballad of Songbirds & Snakes (2023)
Seriye yıllar sonra eklenen yeni ‘Açlık Oyunları’ filmi, bu acımasız geleneğin ilk adımlarına ve Panem’in gelecekteki başkanı ’Coriolanus Snow’un gençlik anılarına mercek tutuyor.

Schafer’ın önümüzdeki projeleri arasında ise Anne Hathaway ile birlikte yer aldığı A24 filmi Mother Mary, Emma Stone ve Jesse Plemons ile birlikte oynadığı Yorgos Lanthimos’un Kinds of Kindness’ı ve Dan Stevens ile birlikte yer aldığı korku filmi Cuckoo bulunuyor.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş