Geçtiğimiz yıl HBO'nun en çok ses getiren projelerinden biri olan, Game of Thrones'un spin-off dizisi House of the Dragon'ın ikinci sezon çekimleri çok yakında başlıyor. 17 Nisan'da İspanya'nın Cáceres kentinde başlanıp, İngiltere'nin Warner Bros. stüdyolarında devam edilecek olan çekimlerin, yaklaşık 9 ay süreceği ve aralık ayında tamamlanacağı tahmin ediliyor.

George R. R. Martin'in Ateş ve Kan adlı romanından uyarlanan dizi, Taht Oyunları olaylarından yaklaşık 200 yıl öncesinde geçen, Targaryen Hanedanı'nın düşüşüne odaklanan ve Ejderhaların Dansı olarak adlandırılan olayla sonuçlanan macerayı anlatıyor.

Martin'in de yazar kadrosunda bulunduğu dizi, yayın hayatına başladıktan kısa bir süre sonra HBO'nun ve HBO Max'in en çok izlenen açılış bölümlerinden birine sahip oldu. House of the Dragon aynı zamanda 2022'nin korsan yollarla en çok indirilen dizisi oldu ve sezon finalinin hemen ardından ikinci sezon onayını almayı başardı.

Yeni sezonun senaryosuyla ilgili ayrıntılar gizli tutulurken, 10'uncu bölümün final sahnesinde yaşananlar aklımıza geliyor ve Ateş ve Kan'ı okuyan izleyiciler, az çok neler olabileceğini tahmin etmeye başlıyor bile :)

Milly Alcock, ikinci sezonda yer almayacak.

"Rhaenyra Targaryen" (Milly Alcock)

İlk sezonda prenses Rhaenyra Targaryen'ın gençliğini canlandıran Milly Alcock, dizinin ikinci sezonunda yer almayacağını açıkladı.

22 yaşındaki Avusturalyalı oyuncu, House of the Dragon sayesinde büyük bir çıkış yaptı. Ancak dizinin ikinci sezonunda herhangi bir flashback sahnesi bulunmayacağı için Rhaenyra Targaryen'ı, karakterin yetişkin haline hayat veren Emma D'Arcy canlandırmaya devam edecek.

İlk sezonun çekimleri, yeni setlerin inşasını ve post prodüksiyonda oldukça önemli görsel efekt çalışmaları gerektirdiğinden, 10 ay gibi bir sürede tamamlanabilmişti.

İkinci sezon çekimlerinin ilk sezon kadar uzun sürmesi beklenmezken; diziye eklenecek mekanlar, karakterler ve yeni ejderhalar dolayısıyla tamamlanma süresinde gecikmeler yaşanabilir gibi görünüyor ve bu durum yayımlanma tarihinin 2025 yılına sarkma ihtimalini oldukça artırıyor.


House of the Dragon dizisinin tüm bölümlerinin inceleme videosuna YouTube kanalımdan ulaşabilirsiniz :)

Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…

Kaynak: FanSided – House of the Dragon season 2 filming schedule revealed

Paylaş