Geçtiğimiz on yılın yıldızlarının belirlenmesindeki en önemli etkenlerden biri, sırtlarında bulunan pelerinlerdi. Ancak bugün, stüdyoların en çok arananlar listesinin başında yer alan isimler, sinematik evrenlerden büyük ölçüde kaçınmayı tercih eden kişiler oldu.

En büyük örnekler ise bugünün en başarılı isimlerinden olarak anılan ve Marvel ile DC evrenlerinin birer parçası olan Chris Evans, Gal Gadot ve Jason Momoa gibi oyuncular.

Bağımsız yapımlarda boy gösteren Paul Mescal, Baz Luhrmann’ın Elvis filmiyle ismini duyuran Austin Butler ya da Denis Villeneuve’ün büyülü evreni Dune’da yer alan Zendaya, Timothée Chalamet ve Florence Pugh gibi isimlere kadar, işte Hollywood’un "A" listesinde yer alan, genç ve yetenekli 10 yıldız...

Austin Butler

Çocuk ünlülerden biri olarak sayabileceğimiz, ancak asıl çıkışını Oscar adaylığı elde ettiği Elvis filmiyle gerçekleştiren Austin Butler, Hollywood’un en çok aranan yüzlerinden biri oldu. En son Villeneuve’ün Dune: Part II filminde, listenin geri kalanında bulunan rol arkadaşlarıyla birlikte Arrakis kumullarını fetheden Butler’ın, önümüzdeki günler için de takvimi oldukça yoğun. Jeff Nichols’ın 60’lı yıllarda geçen The Bikeriders’ında başrolde yer alan genç oyuncu, Darren Aronofsky’nin bir sonraki filmi Caught Stealing’de de yer alacak.

Adı, yeni Karayip Korsanları yan hikâyesiyle de anılmaya başlanan Butler’ın popülerliği Dune: Part II’de sergilediği Feyd-Rautha performansından sonra iyice arttı denebilir. Önümüzdeki yılların yüksek profilli oyuncularından biri olması beklenen, hatta Brad Pitt ile kıyaslanmaya başlanan Austin Butler’ın, bir Hollywood başrol oyuncusu olmak için bütün özellikleri taşıdığı, ancak atacağı adımların da çok önemli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Timothée Chalamet

Geçen yıl 630 milyon dolar hasılat yapan Wonka ya da bu yıl 700 milyon doları aşan Dune: Part II gibi, son zamanların en çok kazanan filmlerinde yer alıyor olması Chalamet’yi günümüzün en çok aranan isimlerinden biri haline elbette getiriyor. Ancak kendisinin muhteşem performanslarını da asla geri planda bırakmamak lazım.

Henüz 28 yaşında olan genç oyuncu, Christopher Nolan’ın Interstellar’ı ile başladığı kariyerinde, yıldızını Luca Guadagnino’nun Call Me by Your Name’i ile parlatmış ve kariyerinin ilk Oscar adaylığını elde etmişti. Listenin en iddialı isimlerinden biri olan ve şu an James Mangold’un Bob Dylan biyografisinin çekimlerini gerçekleştiren Chalamet, Wonka’nın ikinci filmi ve Dune serisinin üçüncü filmi Dune Messiah’da yer almak üzere görüşmelerde bulunuyor.

Jacob Elordi

Avustralyalı aktör Jacob Elordi, Netflix filmi The Kissing Booth ile çıkışını yapmış olsa da HBO’nun Euphoria dizisi, geçtiğimiz yıla damga vuran Emerald Fennel’ın Saltburn’ü ve Sofia Coppola’nın Priscilla filminde hayat verdiği Elvis karakteriyle ününe ün kattı.

Şu sıralar Guillermo del Toro’nun Frankenstein filminin çekimlerinde olan Elordi, başrolünde yer aldığı yönetmen Paul Schrader’ın Oh, Canada filmiyle Cannes Film Festivali'ni de yakın zamanda tecrübe etti. Yapımcılar, fiziksel özellikleri dolayısıyla bir aksiyon yıldızı olabileceğini söylese de Elordi bu rollere ilgisi olmadığını açıkça belli ediyor. Hatta Warner Bros. onu, James Gunn’ın yeni Superman’i için seçmelere katılmaya davet etti ancak teklif, Elordi’nin reddi ile sonuçlandı.

Paul Mescal

Hulu’nun 2020 çıkışlı Normal People’ında yer aldığından bu yana kariyeri inanılmaz biçimde bir yükselişe geçen Mescal, bağımsız filmlerin aranan yüzlerinden olmakla birlikte gişe canavarı filmlerde de artık boy göstermeye hazırlanıyor.

Normal People sonrasındaki ilk rolü The Lost Daughter’daki küçük bir yan rol olan İrlandalı oyuncu, Aftersun’da sergilediği performansı ve elde ettiği Oscar adaylığı sonrasında ciddi bir ivme yakaladı. Arada tiyatro oyunlarında da yer alan 28 yaşındaki başarılı aktör, Gladyatör filmine yıllar sonra eklenecek olan devam filminin başrolünü üstlenecek. Ayrıca Sam Mendes’in gelecek Beatles filmlerinde muhteşem dörtlü için ismi geçen en güçlü adaylardan da bir tanesi.

Jenna Ortega

Netflix, genellikle film yıldızlarına aracı olan bir platform olarak bilinmese de Jenna Ortega, 2018 yılında You dizisiyle bu tabuyu yıkmak üzere hayatlarımıza giriş yapıyor. You’dan öncesinde The CW’nin Jane the Virgin dizisi gibi çocuk yıldız olarak yer aldığı birçok proje bulunuyor Ortega’nın, ancak yetenekli oyuncu asıl çıkışını 2022 yılında izleyiciyle buluşan ve Netflix tarihinin en çok izlenen dizilerinden biri olan Wednesday ile yapıyor.

Giderek kendini yukarı doğru izleyen bir popülerlik çizgisi üzerinde bulan 21 yaşındaki aktör, Scream serisinin son iki filminde, Ti West’in X’inde ve son olarak Miller’s Girl filminde Martin Freeman ile sergilediği performans ile sıkça isminden söz ettiriyor. Bu yıl izleyiciyle buluşacak olan Beetlejuice Beetlejuice’ta yer alan Ortega, ayrıca Taika Waititi’nin Klara and the Sun’ında, A24 kara komedisi Death of Unicorn’da ve Wednesday’in yeni sezonunda yer alacak.

Glen Powell

Kariyerinin ilk adımlarını Hidden Figures, Expendables 3 ve The Dark Knight Rises gibi yapımlarla atan Powell, yıllar süren küçük rollerin ardından zamanla Hollywood’un en çok aranan yüzlerinden biri haline geldi. 2018 yılında çıkan komedi filmi Set It Up’taki performansıyla dikkat çeken oyuncunun kariyeri Top Gun: Maverick gibi önemli bir filmde yer almasının ardından iyice yükselişe geçti.

Listemizin bir diğer üyesi Sydney Sweeney ile birlikte rol aldıkları Anyone But You ve Richard Linklater’ın Hit-Man filmi, onu bu "A" listesi içerisine dahil eden yapımlar oldu. 35 yaşındaki aktörün önümüzdeki projeleri arasında Edgar Wright ve J.J. Abrams’ın birlikte çalıştığı Running Man ve henüz bir iddiadan ibaret olsa da bir Jurassic Park filmi gibi önemli yapımlar yer alıyor.

Florence Pugh

Çıkışını 2016 yılında bağımsız film Lady Macbeth ile yapan Pugh, filmografisini Greta Gerwig’in Little Women’ı, A24 korku filmi Midsommar ile genişletirken, Midsommar’daki performansı ile ilk kez Oscar’a da aday gösterildi.

Genç oyuncunun ilk büyük stüdyo filmi ise Harry Styles ile başrolünü paylaştığı Don’t Worry Darling olurken, onu Scarlett Johannson ile birlikte yer aldığı Marvel filmi Black Widow ve bu yılın başlarında yer aldığı Dune: Part II izledi. Stüdyoların aralanan yüzlerinden biri olan Florence Pugh, önümüzdeki zamanlarda vizyona girecek ve Andrew Garfield ile başrollerini paylaştığı We Live in Time ve yine Marvel evreninde Thunderbolts’ta yer aldı.

Sydney Sweeney

Sadece bu listedeki değil, sektördeki de en çalışkan isimlerden biri olan Sydney Sweeney de tıpkı Elordi gibi ismini Euphoria ile duyuran oyunculardan bir tanesi. Glen Powell ile birlikte yer aldığı Anyone But You filmiyle isminden daha sık bahsettirmeye başlayan Sweeney, The White Lotus’taki ses getiren performansının ardından kendi prodüksiyon şirketi Fifty-Fifty’yi kurdu.

Son olarak Madame Web filminde Dakota Johnson ile birlikte yer alan 26 yaşındaki oyuncu, önümüzdeki günlerde Edgar Wright’ın Barbarella filminin de başrolünü üstlenecek.

Anya Taylor-Joy

Listedeki birçok oyuncu gibi genç, henüz 28 yaşında olan Anya Taylor-Joy, Netflix’in The Queen’s Gambit dizisiyle kendini tanıtmış olsa da asıl çıkışını Robert Eggers’ın The Witch (2015) ve M. Night Shyamalan’ın Split (2017) filmleriyle gerçekleştirdi. The Queen’s Gambit’den bu yana dizi tekliflerinin çoğunu geri çeviren genç oyuncu, bu süre zarfında daha çok tiyatro alanında kendini geliştirmeyi tercih etti.

Son olarak Chris Hemsworth ile Furiosa’nın başrollerini paylaşan ve ilk Cannes tecrübesini yaşayan Taylor-Joy’un önümüzdeki projeleri arasında Scott Derrickson’ın yeni filmi The Gorge ve Chris Evans ile başrollerini üstleneceği Sacrifice yer alıyor.

Zendaya

Yer aldığı tüm yapımlarda performansıyla isminden bahsettirmek bir yana, giydiği kıyafetlerle bile gündem olmayı bir şekilde başaran Zendaya, içinde bulunduğumuz dönemin Julia Roberts’ı olarak anılıyor.

Jacob Elordi ve Sydney Sweeney gibi HBO’nun Euphoria dizisinde sergilediği performansla ön plana çıkan ve tam iki kez Emmy ödülüne layık görülen oyuncunun filmografisinde dikkat çeken yapımlar, Marvel evreninin Spider-Man serisi, Malcolm & Marie ve Dune serisi. En son Luca Guadagnino’nun Challengers’ının başrolünü üstlenen genç oyuncunun yeni projesi henüz duyurulmadı, ancak kendisi neredeyse film anlaşmaları kadar kazanç sağladığı reklam anlaşmaları ile ön plana çıkıyor.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş