Hollywood'daki Oyuncular Sendikası'nın (SAG-AFTRA) tam 118 gündür süren grevi, sendika temsilcileri ve büyük stüdyoların anlaşmaya varmasıyla nihayet sona erdi.

Hollywood tarihinin en uzun grevinin ardından varılan mutabakatta, tarihi ücret artışları, dijital platform izlenme bonusları ve kendilerini yapay zekaya karşı koruyan maddelerle ayrılan oyuncuların, en kısa süre içerisinde yarım kalan film ve dizi projelerindeki çalışmalarına devam etmeleri bekleniyor. Sendikanın açıklamasına göre yapılan yeni anlaşmanın değerinin 1 milyar doların üzerinde olduğu söyleniyor.

Sendika ayrıca yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Stüdyolarla vardığımız mutabakatta, her türden SAG-AFTRA üyesinin sürdürülebilir bir kariyer inşa etmesine olanak sağlamaya çalıştık. Binlerce oyuncu, şimdi ve gelecekte bu çalışmadan yarar sağlayacak... Bu başarması zor bir şeydi. Özellikle son iki hafta çok uzundu... Anlaşmanın hala mükemmel olduğunu söyleyemeyiz. Ama bu, eşi benzeri olmayan bir başarı. Resmen tarih yazdık... Oyuncular neyin kazanıldığını anlayınca çok etkilenecekler."

SAG-AFTRA Başkanı Fran Drescher ve Başmüzakereci Duncan Crabtree-Ireland

Kaynak: Variety

Paylaş