Slumdog Millionaire, Lion ve The Green Knight gibi bol ödüllü filmlerin başarılı aktörü Dev Patel, yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj filmi Monkey Man / Maymun Adam ile sinemalarda boy göstermeye hazırlanıyor.

Aksiyon-gerilim türündeki Monkey Man'in aynı zamanda başrolünde yer alan Patel, Hindistan'ın Hanuman efsanesinden esinlenerek bu filmi tasarlamış. Bir yeraltı dövüş kulübünde goril maskesi takarak para kazanmaya çalışan ve daha popüler dövüşçüler tarafından para karşılığı dövülen Kid (Patel), bir gün şehrin yozlaşmış liderlerine karşı bir intikam mücadelesine girişmeye karar verir. Bu intikam, zamanında bu kişiler tarafından öldürülen annesi ve zulüm gören tüm fakir ve güçsüzler için olacaktır.

Öncelikle Netflix için planlanan Monkey Man, yapımcı Jordan Peele tarafından görülünce, filmin bir dijital platform yerine sinemalarda izlenmesi gerektiğine karar verilmiş. Bu sebeple film, Universal ile anlaşması bulunan Peele'ın yapım şirketi Monkeypaw markası ile izleyiciyle buluşturulacak.

Çekimleri Mumbai'de yapılan ve fazlasıyla "Hintli John Wick" esintileri taşıyan filmde Patel'e, Sharlto Copley, Sobhita Dhulipala, Pitobash, Vipin Sharma, Ashwini Kalsekar, Adithi Kalkunte, Sikandar Kher ve Makarand Deshpande gibi isimler eşlik ediyor.

Dev Patel'in ilk yönetmenlik deneyimi olan Monkey Man'in Nisan ayında vizyonda olması bekleniyor.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Paylaş