DC'nin emekli Superman’i Henry Cavill, John Wick serisiyle ismini duyuran yönetmen Chad Stahelski’nin yöneteceği Highlander’ın yeni film uyarlamasının başrolünü üstlenecek. 

Collider’a röportaj veren yönetmen Stahelski, filmin hazırlıklarına ocak ayında başlandığını ve bir yıl içerisinde de çekimlerine başlanacağını doğruladı. 

“Ocak ayında İskoçya’da çekimlere başlıyoruz, bu yüzden buradan ayrıldıktan hemen sonra oraya gideceğim. Pazartesi günü son mekânın keşfini yapmak için İskoçya’da olmam gerekiyor.”

Chad Stahelski, Keanu Reeves, David Lietch

Aynı zamanda eski bir dublör olan yönetmen, bu projenin John Wick filmlerine kıyasla birçok yönden farklı olacağını da özellikle belirtti. Buna, silahlı çatışmalar yerine kılıç dövüşlerine odaklanmanın dahil olacağını, özellikle sette oyuncu kadrosu ve ekibi güvende tutmak açısından kılıçlarla çalışmanın ne kadar zor olacağını da ekledi. Stahelski, ayrıca kılıç dövüşü ve filmin diğer unsurları arasında doğru dengeyi bulma konusunda endişeli olduğunu da dile getirdi. 

“Kılıçlar bana göre dövüş sahnelerinde kullanılması en zor şeylerden biridir. Ateşli silahların kullanılması gereken sahnelerde fazla efekt kullanırsam, en fazla ateş eden araçlar fazlasıyla dijital olur. Böylelikle birilerini incitme konusunda endişelenmemize gerek kalmaz. Araba işleri de tehlikelidir ama artık oyuncular için tehlikenin bir kısmını ortadan kaldıran kablolar mevcut. Kılıçlar tüm bunlara oranla biraz daha zordur, çünkü aktörler bu metal parçasını birbirlerine doğru salladıklarında karşısındakinin gözlerini oymayacaklarına ya da birini bıçaklamayacaklarına inanmam gerekiyor. Her filmde ufak da olsa kazalar olur. Bu ise biraz daha fazla beceri ve özveri gerektiriyor. Bu yüzden bizi her zaman endişelendirir.”

“Bazen üç dakikalık bir kılıç dövüşü sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden daha çok, ‘sizi kılıç dövüşleriyle sıkacak mıyım?’ diye endişeleniyorum. Ve ateşli silahları, dövüş sanatlarını, araba kovalamacalarını, hikâyenin hangi kısımlarına nasıl serpiştireceğim?.. Bunların hepsini düşünmem gerekiyor.”

"Connor MacLeod" (Christopher Lambert) - Highlander (1986)

Orijinali 1986 yılında yayınlanmış olan Highlander’ın yeni versiyonu için henüz herhangi bir vizyon tarihi belirlenmedi, ancak merakla beklenen filmin 2026 yılında izleyiciyle buluşacağı tahmin ediliyor. 

Kaynak: Collider


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş