Mary Shelley'nin klasik korku romanı Frankenstein, bir kez daha sinemaya uyarlanıyor.

El Laberinto Del Fauno, Hellboy, The Shape of Water, Pinocchio gibi filmlerin başarılı yönetmeni Guillermo del Toro, sıradaki projesi olan Frankenstein filminin yapım aşamasının tamamlandığını duyurdu.

Daha önce ekranlarda farklı uyarlamalarıyla yer alan hikâye, bu kez oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Dr. FrankensteinOscar Isaac, filmde yer alan canavarı Jacob Elordi, Frankenstein'ın gelinini ise Mia Goth canlandıracak. Ayrıca yapımda Hans Landa rolüyle (Inglourious Basterds) hafızalara kazınan Christoph Waltz gibi büyük bir oyuncu da yer alıyor.

Oscar Isaac, Jacob Elordi, Mia Goth, Christoph Waltz

Filmin son olarak İskoçya'nın Edinburgh kentinde çekildiği biliniyordu. Bu şehrin var olan mimarisi, özellikle kitabı okuyanlar bilir ki kitapta anlatılan gotik atmosfer için oldukça uygun.

Filmin yıldızlarından birisi olan Mia Goth, temmuz ayında Collider'a verdiği bir röportajında yönetmen Del Toro ve filmin yapım sürecinde yaşadığı deneyimleri hakkında olumlu düşüncelerini şu şekilde paylaşmıştı:

"Daha önce sette bir yönetmenin bu kadar rahat, kendinden emin ve sakin olduğunu görmemiştim. Kameranın diğer tarafında bulunan bir oyuncu olarak bu bana oldukça güven veriyor. Del Toro adeta kendi oturma odasında çalışıyormuş gibi. 20, 30 yıldır aynı insanlarla çalışıyor ve bu kadar büyük ölçekte bir işte bile, her şeyin hâlâ çok ailevi bir yanı var.

Filmin çekimleri tamamlansa da yayın tarihi hakkında ne yazık ki net bir bilgi yok. Ancak yapımın 2025 yılının Cadılar Bayramı döneminde izleyicilerle buluşacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Collider

Paylaş