21 Nisan'da Apple TV+'ta yayımlanan Ghosted, çiçekçide tanıştığı Sadie ile aynı gün randevuya çıkan Cole'un henüz neye bulaştığının farkına bile varamadan bu esrarengiz kadının dünyasının içerisine çekilmesini konu ediniyor.

"Sadie Rhodes" (Ana de Armas)

Yalnız yaşayan Sadie, kendisine oldukça benzer bir yaşama sahip olan iş arkadaşının hayatını kaybetmesinden kötü etkileniyor. Bunun üzerine yalnız hayatına biraz hareket katmak istiyor ve evine canlı bir bitki almaya karar veriyor.

Hayatına bir çiftçi olarak devam eden ve hâlâ ailesiyle birlikte yaşayan Cole ile çiçek almaya gittiği yerde tanışıyor. İlk görüşte birbirlerinden hoşlanacaklarını düşündüğümüz ikili, ufak bir anlaşmazlığın ardından bir anda kavga etmeye başlıyor.

Bu tartışma, aralarındaki çekim dolayısıyla Cole'un bir şeylerin hemen farkına varmasına ve Sadie'nin peşinden giderek o günü çok güzel geçen bir randevuya çevirmesine yardımcı oluyor.

Her şeyiyle mükemmel görünen bu randevunun ardından, Sadie'nin mesajlara hiçbir şekilde cevap vermemesi Cole'ün aklında soru işaretleri oluşmasına neden oluyor: "Acaba beni görmezden mi geliyor?.."

Apple TV+ imzalı olan bir projede, herhangi bir Apple ürünü olmazsa olmaz biliyorsunuz. Bu yüzden ana karakterimiz, içerisinde Airtag bulunan eşyalarını Sadie'nin çantasında unutuyor. Cihaz sayesinde onun Londra'da olduğunu öğreniyor ve böylelikle "aşkının peşinden gitmesi gerektiği" bahanesine sığınarak, Sadie'nin bulunduğu lokasyona doğru bir yolculuğa çıkıyor.

Sadie'nin bir ajan olduğunu öğrenmesinden sonra hareketlenmeye başlayan film, ilk yarıda beklentileri karşılayabiliyor. Ancak ikinci kısım için aynı şeyleri söylemek biraz zor.

İzleyenleri; İngiltere, Pakistan, Umman Denizi gibi farklı coğrafyalarda gezintiye çıkaran Ghosted'ın, devam ettikçe klişeleşen hikâyesini ve yer yer sırıtan görsel efektlerini görmezden gelmemizi sağlayan şeylerden biri Chris Evans ve Ana de Armas'ın yakaladığı kimya oluyor.

Bir diğeri ise Chris Evans'ın Marvel evreninde uzun süre canlandırdığı Steve Rogers karakterine yapılan göndermeler.

"I can do this all day!" – "Can I?"

Son olarak, Ghosted'da sürpriz olarak karşımıza çıkan bazı tanıdık yüzler mevcut. Film, oluşturduğu beklentiyi tam olarak karşılayamıyor olsa bile keyifli bir şekilde vakit geçirmenize yardımcı oluyor ve ayrıca, bu "cameo"lar gerçekten çok hoşunuza gidecek :)

"Steve Rogers" 

Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş