1980'lerin efsane bilimkurgu film serisi Ghostbusters, yıllar sonra gelen devam filmleriyle orijinal macerayı sürdürmeye devam ediyor.

Ghostbusters (1984)

Hayalet Avcıları ekibine yeni katılanların yer aldığı Frozen Empire; Paul Rudd, Finn Wolfhard, Carrie Coon ve Mckenna Grace'in karakterlerinin, kıyamet tanrısının ikinci bir Buzul Çağı başlatmasını önlemek için tecrübeli isimlerle, orijinal filmlerin yıldızları olan Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson ve Annie Potts'un karakterleriyle birlikte çalışmalarını konu ediniyor.

Gişedeki ilk hafta sonunda beklentinin üzerine çıkan Ghostbusters: Frozen Empire, sadece Kuzey Amerika bölgesinde 45,2 milyon dolar hasılata ulaştı. Dünya genelinde ise toplamda 61 milyon dolar gibi oldukça yüksek bir açılışa imza atmış oldu.

Yine de bu Kuzey Amerika hasılatı, 2021 yılında vizyona giren ve 44 milyon dolar ile açılış yapan serinin bir önceki filmi Ghostbusters: Afterlife'ın sadece biraz ilerisinde.

Üstelik Frozen Empire, bir önceki devam filminden çok daha büyük bir bütçeye sahip. Yapımı 100 milyon dolara ve pazarlaması ise milyonlarca dolara mal olan filmin, zarar etmemesi ve bu sefer para kazandırabilmesi için çok daha fazla hasılat elde etmesi gerekecek.

Eleştirmen ve izleyiciler ise Ghostbusters: Frozen Empire'a Rotten Tomatoes'ta %44 ve CinemaScore'da ise B+ gibi oranları layık gördü. Filmin, bu cuma vizyona girecek olan Godzilla x Kong: The New Empire ile gişede zorlu bir rekabet yaşayacağı düşünülüyor.

Godzilla vs. Kong: The New Empire

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş