Avusturalyalı yönetmen, senarist ve yapımcı George Miller'ın ünlü destanı Mad Max, serinin beşinci filmiyle geri dönüyor.

"Max Rockatansky" (Mel Gibson)

Dünya prömiyerini 77. Cannes Film Festivali'nde yapacak olan Furiosa: Bir Mad Max Destanı, 15 Mayıs Çarşamba günü Le Palais des Festivals'daki Grand Theatre Lumiere'de yarışma dışı gala oturumunda oyuncular Anya Taylor-Joy ve Chris Hemsworth ile birlikte tanıtılacak.

2015'teki festivalde Mad Max: Fury Road'un tanıtılmasından tam dokuz yıl sonra yine bir Mad Max filminin galası Cannes'da gerçekleşmiş olacak.

George Miller, Charlize Theron, Tom Hardy - Cannes Film Festivali (2015)

Mad Max (1979), Mad Max II: The Challenge (1981), Mad Max: Beyond Thunderdome (1985), Mad Max: Fury Road (2015) ve Furiosa: Bir Mad Max Destanı (2024) da dahil olmak üzere, yönetmen George Miller koskocaman bir evren yarattı denilebilir.

"Dementus" (Chris Hemsworth)

Cannes'daki ilk gösteriminin ardından ticari ve önemli bir parça haline gelen Fury Road, en büyük aksiyon filmlerinden biri olarak kabul edildi. Dünya çapındaki gişesinde 380 milyon dolar hasılat elde etti ve 10 Oscar adaylığı kazandı.

"Max Rockatansky" (Tom Hardy)

Ancak Mad Max: Fury Road'un maliyeti 150 milyon dolardan fazlaydı, dolayısıyla film zar zor kâr edebildi. 

Furiosa: Bir Mad Max Destanı'nda Anya Taylor-Joy, Fury Road'da Charlize Theron tarafından canlandırılan Furiosa karakterinin gençliğini canlandırırken, Chris Hemsworth ise Savaş Lordu Dementus'a hayat veriyor.

"Furiosa" rolünde Charlize Theron ve Anya Taylor-Joy

Yönetmen George Miller ise prömiyerini Cannes'da yapacak olan bir diğer filmi Furiosa: Bir Mad Max Destanı hakkında: "Bu prequel fikri on yıldan uzun bir süredir aklımdaydı. Furiosa: Bir Mad Max Destanı'nı Anya ve Chris ile birlikte, sizlerle paylaşmak üzere yine Cannes Film Festivali'nde yer alacağım için çok heyecanlıyım. Bu filmi dünyanın dört bir yanından izleyiciyle beraber deneyimlemek için Croisette'den daha iyi bir yer düşünemiyorum." cümlelerini kullandı.

Anya Taylor-Joy, George Miller, Chris Hemsworth

Kaynak: Festival de Cannes


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş