Netflix, efsane yazar John Steinbeck’in klasik romanı East of Eden’ı bir diziye uyarlayacağını duyurdu. 

Kitap, daha öncesinde Elia Kazan’ın yönettiği ve James Dean’in başrolünde yer aldığı 1955 versiyonuyla beyaz perdeye uyarlanmıştı. 

"Abra" (Julie Harris), "Cal Trask" (James Dean) - East of Eden (1955)

Bu sefer diziyi ünlü platforma taşıyan kişi ise Anadolu topraklarında dünyaya gelen, aslen Yunan kökenli olan yönetmen Elia Kazan’ın torunu Zoe Kazan oluyor. Kazan, romanı senaryoya uyarlayan isim olurken, Die Hard ve Vikings: Valhalla gibi yapımlarla bilinen Jeb Stuart ile birlikte projenin sorumlusu olarak da görev yapıyor. 

Yapımcılığını Fifth Season ve Anonymous Content'in üstleneceği dizide Florence Pugh ve Mike Faist'e, kadroda Christopher Abbott ve Hoon Lee gibi isimler eşlik edecek.

Kazan bir açıklamasında, “Bu aile destanını hayata geçirme sürecinde, elimizdeki hikâyeye olan kendi ailevi bağlılığımın yankısı da elbette ki etkili oldu. Ancak Steinbeck’in kişisel, şok edici, derin ve özgür olan güçlü kalemi, henüz bir ergenken onu okuduğumdan bu yana beni büyüleyen şeylerden olmuştu. Bu projede çalışmak büyük bir mutluk ve bir araya getirdiğimiz oyuncu kadrosu ve ekipten de büyük bir heyecan duyuyorum.” cümlelerini kullandı. 

Faist, geçtiğimiz yıl Zendaya ve Josh O’Connor ile birlikte Challengers; Tom Hardy ve Austin Butler ile de The Bikeriders filmlerinde yer almıştı. 

İhanet Dolu Bir Rekabet: Challengers (2024)
Yılın en çok beklenen filmlerinden biri olan ‘Challengers’, rekabet, tenis ve aşk üçgeni dahilinde yarattığı çekişme ile çevrenizdeki herkese karşı güveninizi sorgulatacak.

Pugh ise, bu yılın başlarında Dune: Part II’de önemli bir rol aldı ve ayrıca önümüzdeki yıl izleyiciyle buluşacak olan We Live In Time ve Thunderbolts filmlerinin de başrolünde yer alıyor. 

Dudak Uçuklatan Bir Deneyim: Dune 2 (2024)
’Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2’de, Paul Atreides’in Harkonnenlar’a açtığı savaşta yarım kalan hikayesini tamamlamaya, bu sefer Arrakis’in vahşi kumullarının derinliklerine iniyoruz.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş