Çoğu kişinin orijinal Spider-Man üçlemesinden tanıyacağı Sam Raimi'nin 1981'de çıkardığı ve kendisine başarılı bir kariyer yolu açan Evil Dead efsanesi yeni filmiyle dönüyor. Evil Dead Rise adıyla çıkacak yeni filmin fragmanı dün yayımlandı.

Efsanenin devamına yakışır şekilde, kana bulanmış ve tüyler ürpertici bir film bizleri bekliyor. Sam Raimi, kendi efsanesini korumak adına 2013'teki Fede Alvarez remake'inde olduğu gibi bu filmin de yapımcısı olarak arkasında. Filmin yönetmen koltuğunda ise The Hole in the Ground filminden tanıdığımız Lee Cronin oturuyor.

Başrollerinde Alyssa Sutherland ve Lily Sullivan'ın yer aldığı Evil Dead Rise, ilk filmin aksine ormanda bir kulübede değil, şehirde bir apartman dairesinde geçiyor. İki kız kardeş olan Beth ve Ellie, bir gün evde Necronomicon kitabını bulurlar ve dünyada cehennemi yaratmaya kararlı iblisleri yanlışlıkla özgür bırakırlar. Ellie'yi ele geçiren bu iblislerle savaşmak artık Beth için tek kurtuluş yoludur.

Filmin ne kadar dehşet verici olacağını fragmanın "kırmızı şerit" ile yayımlanmasından görebiliyoruz. Bu şerit şu anlama geliyor: ABD'de genelde bu tarz rahatsız edici içerikli filmlere, Amerikan Sinema Filmleri Birliği tarafından "restricted", yani "kısıtlı izleyici" anlamına gelen R derecesi verilir. Bu R-rated filmler ne kadar rahatsız edici olurlarsa olsunlar genelde bu sahneleri fragmana koymazlar ve "yeşil şerit" alarak herkesin fragmanı izlemesini isterler. Fakat Evil Dead Rise ekibi bunu tercih etmemiş ve rahatsız edici sahneleri fragmana koyarak sadece yetişkinlerin izlemesinin uygun olduğu çarpıcı bir fragman yayımlamış.

Film, ABD'de 21 Nisan'da vizyona girecek. Daha önceleri Türkiye'de de aynı tarihte vizyona gireceği açıklanmıştı fakat şu an vizyon durumu belirsiz olarak gözüküyor. İlerleyen aylarda bu durum değişir mi, göreceğiz.

Paylaş