Doktor Strange (2016)'in merakla beklenen devam filmi Multiverse of Madness, 2022 yılında seyirciyle buluşmuştu.

Serinin ikinci filminde evrenin sınırlarını aşan birtakım sıkıntılarla başa çıkmaya çalışan Stephen Strange'in, Scarlet Witch problemiyle birlikte çoklu evrenin tehlikeli alternatif gerçekliklerine yolculuk ettiği maceraya odaklanılmıştı.

"Scarlet Witch" (Elizabeth Olsen)

Post-credits sahnesinde, New York sokaklarında sakin bir şekilde yürüyen Strange'in, acı içinde kıvranmaya başlamasının ardından üçüncü gözünün açıldığını gördük.

Hemen sonrasında ise Charlize Theron'un hayat verdiği Clea karakteri ile tanıştık. İlk defa karşılaştığımız bu karakterin Karanlık Boyut'a açtığı portalın içinden geçmeden önce Strange'den yardım istemesi hepimizi şaşırtan önemli bir olaydı ve bu şekilde üçüncü filme oldukça ilginç bir kapı açılmış oldu.

Beşinci fazı resmi olarak sonlandıracak olan Avengers: The Kang Dynasty ve Avengers: Secret Wars filmlerinde oldukça kilit bir rolde yer alacağı düşünülen Strange'in, bu iki büyük film öncesinde üçüncü bir solo filminin yayımlanması, böylelikle fazı sonlandıracak olan hikâyelere öncüllük etmesi bekleniyor.

Söylenenlere göre Marvel, üçüncü Doktor Strange filmi için, "Time Runs Out" çizgi roman serisini uyarlamak istiyor.

Bu hikâyede Strange, The Black Priests / Kara Rahipler adlı bir topluluk tarafından aranıyor. Üyeleri arasında Clea'nın da bulunduğu Kara Rahipler'in, merkez üssü ise büyük bir savaş sonrasında ölen iki evrenin arasında bulunuyor.

Meydana gelen çeşitli saldırılar dolayısıyla çürümeye başlayan ve ölmekte olan alternatif gerçekliklerin işleneceği filmde, söylenenlere göre, evrenlere en büyük darbeyi Strange'in yaptığı büyü vuracak.

Multiverse of Madness'ta 838 numaralı evrendeki Doktor Christine Palmer'ın yaptığı araştırma aracılığıyla Stephen Strange'in çoklu evrenlere yönelik en büyük tehditlerden biri olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak o evren içerisinde yaşananlar dışında tam olarak ne kadar tehlikeli olduğu belirtilmemişti.

838 numaralı evrenden "Doktor Strange" (Benedict Cumberbatch)

Çoklu evrenlerin çürümesinin bir diğer büyük sebebi de Kang Konseyi'nin neden olacağı saldırı olabilir. Şimdiye kadar birçok projede karşımıza çıkan Kang, bizi The Kang Dynasty'e doğrudan bağlayacak olan bu filmde de varyantlarından birini, hatta birkaçını mutlaka karşımıza çıkaracaktır.

"Kangler Konseyi" – Ant-Man: Quantumania (2023)

Kaynak: The Cosmic Circus


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş