Paul Thomas Anderson'ın yönetmen koltuğunda oturduğu 2017 yapımı Phantom Thread filmindeki oyunculuğu sonrası emekliye ayrılan Oscarlı oyuncu Daniel Day-Lewis, oğlu Ronan Day-Lewis'in ilk yönetmenlik deneyimi için tekrardan beyaz perdeye dönüyor.

"Reynolds Woodcock" (Daniel Day-Lewis) - Phantom Thread (2017)

Başarılı oyuncu 1999'da My Left Foot, 2008'de There Will be Blood ve 2013'te Lincoln filmleri ile Oscar ödülü kazanmıştı. Böylesi başarılı bir oyuncunun henüz daha 60 yaşındayken oyunculuğu bırakma kararı alması hayranları için oldukça üzücü bir haberdi.

Daniel Day Lewis sırasıyla My Left Foot (1990), There Will Be Blood (2008) ve Lincoln (2013) filmleriyle Oscar ödülü kazandı.

Neyse ki haberlere göre, oğlu Ronan Day-Lewis'in çekeceği ilk uzun metraj filminde Sean Bean ile sette görüntülendiği öğrenildi.

Day-Lewis fotoğraflarda bir motosiklet üzerinde kaskıyla ve bıyıklarıyla dikkat çekerken Sean Bean ise ona gözlükleri ve sırt çantasıyla eşlik ediyordu. Bu fotoğrafların ardından Focus Featured bir basın açıklaması yapıp oyuncunun buradaki rolüyle birlikte oyunculuğa geri döndüğünü doğrulamış oldu.

Daniel Day-Lewis, Sean Bean

Kariyerine 1971 yılında Sunday Bloody Sunday filmiyle başlayan oyuncu, şüphesiz kendi zamanının en büyük oyuncularından birisidir. Filmlerinde gösterdiği performanslarıyla hep ilgi çekmeyi başarmıştır. Buradaki rolüyle de izleyenleri etkilemeyi başaracaktır.

Kaynak: MovieWeb

Paylaş