Cadılar Bayramı hem beyazperde hem de televizyon dünyası yapımları için büyük bir hazinedir. İlginç kostümler, çılgınca makyajlar ve alışılagelmişin dışındaki tavırlar, sağlam bir senaryo ile de birleşince ortaya unutulması imkânsız olan işler çıkar.

Ben de bu listede sizler için severek izlediğim dizilerin en güzel Halloween bölümlerini sıralamak istedim. Umarım beğenirsiniz. 🎃

Friends (1994-2004) – "The One with the Halloween Party" (8x6)

"Ross", "Rachel", "Phoebe"

Sevilen dizi Friends'in bu bölümünde Monica ve Chandler, Cadılar Bayramı için bir kostüm partisi düzenler. Ross'un "Sputnik", Chandler'ın "pembe bir tavşan", Joey'nin "Chandler", Phoebe'nin "Supergirl" ve Monica'nın "Catwoman" kılığına girdiği bu bölümde Phoebe, bir hafta sonra evlenecek olan ikiz kardeşi Ursula'nın nişanlısı Eric'le tanışır ve ondan hoşlanmaya başlar. Kardeşinin Eric'le yalnızca iki haftadır tanışıyor olduğunu ve bu süreçte ona gerçek olmayan bir sürü hikâye anlattığını öğrendikten sonra ise devreye girmesi gerektiğini fark eder.

Sean Penn'in konuk olduğu bu bölüm, dizinin en iyi ve sevilen bölümlerinden biri.

The Office (2005-2013) – "Halloween" (2x5)

"Michael"

Dunder Mifflin'deki Cadılar Bayramı kutlamalarından birini izlediğimiz bu bölümde Michael Scott, ekim ayının başında ay sonuna kadar birini kovması gerektiğine dair bir bildiri alır. Ay sonu geldiğinde ise Michael hala birilerini kovmamıştır ve bu görev Cadılar Bayramı gününe kalır. Michael, en yaşlıları olduğu için Creed'i kovmaya karar verir ancak Creed, ekibin çok tanımadığı ve ekran süresi neredeyse hiç olmayan Devon'ı işi bırakmaya ikna etmiştir.

The Office karakterlerinin en ikonik kostümlerinden bazılarına sahiplik yapan bu bölüm, temasını başarılı bir şekilde işleyişinin yanında, Michael Scott'ı neden bu kadar çok sevdiğimizi hatırlatarak bir kapanış yapıyor.

How I Met Your Mother (2005-2013) – "Slutty Pumpkin" (1x6)

"Barney", "Ted"

How I Met Your Mother'ın Cadılar Bayramı temalı ilk bölümünde; Ted, her zamanki gibi evinin çatısında bir kostüm partisi verir. Yıllar önce bu partide "balkabağı" kostümü giyen bir kadınla tanışmıştır. Kadının cep telefonu numarasını kaybettiği için yıllardır bu partiyi tekrar düzenleyen Ted, her sene, tanıştıkları anda üzerinde olan oy pusulası kıyafetini giymekte ve çok hoşlandığı bu balkabağının bu partiye tekrar katılmasını ve onu tanımasını beklemektedir.

That '70s Show (1998-2006) – "Too Old to Trick or Treat, Too Young to Die" (3x4)

"Hyde", "Fez"

Eric, Cadılar Bayramı kostümü olarak siyah iç çamaşırı ve külotlu çorap giyen Fez'i kovalamaya kalkar. Fez, yüksek bir yerden düşüp ayağını sakatlar ve ona yardım etmeye çalışan Eric de dengesini kaybeder ve düşme tehlikesi geçirir. Fez'i sakatlayan bu kaza, onun bir süre Eric'in odasında kalmasına ve penceresinden karşı komşularının evini gözetlemesine neden olur.

Alfred Hitchcock'un Vertigo'sundan Psycho'suna, hatta Rear Window'una kadar birçok korku filmi göndermesi bulunduran bu bölüm, en sevilen That '70s Show bölümlerinden biri olarak bilinir.

Supernatural (2005-2020) – "It's the Great Pumpkin, Sam Winchester" (4x7)

"Tracy"

Sam ve Dean, Cadılar Bayramı yaklaşırken, her çeşit kötü varlığı diriltebilen "Samhain" adındaki iblisi tekrar diriltmeyi amaçlayan bir toplulukla bağlantılı gizemli ölümleri araştırır. Melek Castiel'dan da yardım istemek zorunda kaldıkları bu bölüm, Ghostbusters filminde bulunan "Sam Hain" ismindeki Cadılar Bayramı hayaletine gönderme yapar ve bu şekilde bir "tema" taşıyan nadir Supernatural bölümlerinden bir tanesidir.

American Horror Story: Murder House (2011) "Halloween Bölüm 1-2" (1x4, 1x5)

"Rubber Man"

Harmon çiftinin yeni taşındığı ürkünç evin bir önceki sahiplerine odaklanan bu bölüm, lastik kıyafetli bir adam tarafından saldırıya uğrayan Chad ve Patrick'in hikâyesiyle başlar. Vivien ve Ben'in hiç ısınamadığı bu ilginç ev, korkunç hikâyeleri ve içerisinde yaşayan garip varlıklarıyla birlikte, yeni sahiplerine de bir türlü rahat vermeyecektir.

American Horror Story sezonları arasında gerçekten iyi ve korkunç bir hikâyeye sahip olan "Murder House" sezonu, aynı zamanda TV dizileri arasındaki en ikonik Cadılar Bayramı bölümlerinden birini de sunuyor. 

The Vampire Diaries (2009-2017) – "Haunted" (1x7)

"Elena", "Vicki"

Cadılar Bayramı yaklaşırken, henüz dönüşümünü yeni tamamlamış olan Vicki'nin davranışları kontrol edilemez bir hâl alır. Elena, kardeşi Jeremy'i Vicki'den uzak tutmaya çalışsa da başarılı olamaz. Bütün öğrencilerin bir arada olduğu büyük kostüm partisi, Vicki yüzünden mahşer yerine döner. Elena, Damon ve Stefan ile Mystic Falls kasabasındaki bu büyük dağınıklığı toparlamaya çalışacaktır.

Vampir Günlükleri dizisindeki sayılı (!) partilerden biri olmasına rağmen, "Haunted" en akılda kalıcı bölümlerden biri olmayı başarmıştır.

Buffy the Vampire Slayer (1997-2003) – "Halloween" (2x6)

"Oz", "Xander", "Willow"

Cadılar Bayramı, vampirlerin gerçekten ortada görünmediği yılın tek günü olduğu için, vampir avcısı Buffy'nin işi her zamankinden çok daha zordur. Xander'ın bir asker, Willow'un hayalet ve Buffy'nin de birkaç yüzyıl öncesinden bir kadın kılığına büründüğü bu bölüm, hem en korkunç ve hem de en renkli Buffy bölümlerinden birisi olarak hatırlanmakta.

Brooklyn Nine-Nine (2012-2021) – "Halloween III" (3x5)

"Jake"

Zekice yazılmış senaryosu ve yerli yersiz güldüren karakterlerinin yanında "heist" bölümleriyle de akıllara kazınmayı başaran Brooklyn Nine-Nine'ın, "Halloween III" bölümünde Jake ve Kaptan Holt, bu yılki Cadılar Bayramı mücadelelerinde yine en iyi memurun kim olduğunu kanıtlamak için savaşırlar. Sorgu odasında kilit altında tutulan tacı önce kimin çalabileceğini öğrenmek için karakolu ekiplere bölen ikilinin, nefes kesmeden devam eden maceralarına iş arkadaşları da ortak olur.

Her seferinde bütün ekibin canla başla mücadele ettiği bu küçük koşuşturma, Brooklyn Nine-Nine izleyicisi olmayanların bile rahatlıkla tercih edebileceği ve asla pişman olmayacağı bölümlerden olmuştur.

Stranger Things (2016-2025) – "Trick or Treat, Freak" (2x2)

"Dustin", "Mike", "Lucas", "Will"

Stranger Things'in bu bölümünde; Will, Lucas, Mike ve Dustin, "Ghostbusters" üyelerinin kostümlerini giyerken; Eleven, Hopper'a bir hayalet kılığına girmek istediğini söyler. Hopper'la nasıl tanıştığını ve Upside Down'dan nasıl kaçtığını acı içerisinde anımsamaya başlayan Eleven'ın ise henüz iyi zamanlarıdır. Sonrasında olacaklardan önce, "Trick or Treat, Freak" isimli bu bölüm, en azından biraz olsun yüzümüzü güldürecek sahnelere sahiplik yapıyor.

Wandavision (2021) – "All-New Halloween Spooktacular!" (1x6)

"Pietro", "Wanda"

Westview Kasabası'nda Cadılar Bayramı'dır ve aniden çıkıp gelen Pietro Dayı, ikizler Tommy ve Billy'nin bu bayramı en eğlenceli şekilde kutlaması için elinden geleni yapar. Vision'ın ailesinden gizlice uzaklaşması, bazı gerçeklerin farkına varmasına ve Wanda'nın planının büyük ölçüde çatırdamasına neden olur.

En başarılı Marvel dizilerinden biri olan Wandavision'ın, korkuyu ve eğlenceyi aynı anda vermeyi başaran altıncı bölümü, dizinin ve MCU'nun açık ara en iyi işlerinden bir tanesi olduğu rahatlıkla söylenebilir.


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş