Bu senenin belki de en çok beklenen filmlerinden The Whale'ın fragmanı nihayet geçtiğimiz gün yayımlandı. 2022 Venedik Film Festivali'ndeki başarısından sonra vizyona gireceği gün iple çekilen, 95. Akademi Ödülleri'nde adaylıklar beklenen ve başroldeki Brendan Fraser'ın "comeback"i olarak gösterilen The Whale, 9 Aralık'ta ABD'de vizyona girecek. Türkiye içinse vizyon tarihi 3 Şubat 2023 olarak gözüküyor.

Requiem for a Dream, The Wrestler, Black Swan gibi başarılı filmlerin yönetmeni Darren Aronofsky'nin yeni filmi The Whale'da morbid obez bir İngilizce öğretmeni olan Charlie (Brendan Fraser)'nin kızıyla olan kopmuş ilişkilerini yeniden kurma çabasını izlerken yaşadığı iç hesaplaşmalara tanıklık edeceğiz. Charlie yıllar önce başka bir adamla ilişki yaşamak için ailesini terk etmiştir. Bir süre sonra bu adam ölür ve Charlie acılarıyla başa çıkmak için kendini yemek yemeye vermiştir. Artık bu dünyada çok fazla zamanı kalmadığını anlamıştır fakat yine de mutluluğu bulmak için son bir adım atmaya çalışır.

Bir dakikalık fragmanda gördüğümüz, hikayenin kendisinden ziyade daha çok Charlie'nin dünyasını yansıtan koridorlar, dar odalar ve dış dünyaya bakan pencerelerden ibaret. Fragmanda geçen tek replik de Charlie'den ve şöyle:

"Do you ever get the feeling people are incapable of not caring? People are amazing."

Mumya üçlemesinden sonra Brendan Fraser'ın kariyeri için ikinci kırılma noktası olarak gösterilen The Whale'da Fraser'a, Stranger Things dizisinden tanıdığımız Sadie Sink kızı rolünde ve Downsizing filminden tanıdığımız Hong Chau hemşiresi rolünde eşlik ediyorlar. Samuel D. Hunter'ın aynı adlı tiyatro oyunundan uyarlanan filmin geçtiğimiz Eylül ayında Venedik Film Festivali'nde galası yapılmış ve 6 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı.

Paylaş