Square Enix ve Avalanche Studios çıkışlı video oyunu Just Cause’u, Blue Beetle filmiyle ismini duyuran Porto Rikolu yönetmen Angel Manuel Soto beyaz perdeye taşıyacak.

Angel Manuel Soto

Universal’ın üstlendiği projede stüdyonun aracılığıyla, The Fall Guy ve Nobody filmlerinde birlikte çalışan Kelly McCormick ile yönetmen David Lietch de yapımcılar arasında.

Ayrıca yapımcılar arasında Story Kitchen’dan Dmitri M. Johnson, Mike Goldberg ve Timothy I. Stevenson gibi isimler yer alıyor. Bu ekip aynı zamanda Tomb Raider ve Sonic the Hedgehog oyunlarının uyarlamaları için de birlikte çalışıyor.

Çıkışını 2006 yılında yapan video oyunu, ana karakteri bir rejim değişikliği uzmanı olan Rico Rodriguez’i ölümcül görevlere çıkartıyor. Rodriguez, kancalı ve kanat kısmı güçlendirilmiş kostümüyle birlikte tehlikeli bir paralı asker taburu olan The Black Hand’i durdurmak için zamana karşı bir savaş veriyor.

Video oyununun uzun metrajlı bu uyarlaması, aslında on yıl gibi bir süredir geliştirme aşamasında. Bunca zamandır Constantin Film tarafından yürütülen projede Brad Peyton ve Derek Kolstad gibi yaratıcılar, haklar sona ermeden önce hamle yaptı ve projenin tamamlanma işlemleri hızlandırıldı.

Universal, filmi gişede süper kahraman filmleri türünün yerini alacak gibi görünen video oyunu uyarlamalarının bir parçası olarak gördüğü için bu şansı değerlendirmek istedi. Ayrıca stüdyo, 2023 yılında The Super Mario Bros. Movie ve Five Nights at Freddy’s ile küresel gişede sırasıyla 1.4 milyon dolar ve 290 milyon doların üzerinde hasılat elde etme şansı buldu.

Yönetmen Angel Manuel Soto ise, öncesinde La Granja (2015) ve Charm City Kings (2020) gibi yapımlara imza atsa da, 2023’ün başlarında vizyona giren DC’nin Blue Beetle karakterinin solo filmiyle ismini duyuran bir yönetmen. Latin ana kahraman Jaime Reyes’i konu alan film, olumlu eleştiriler toplamıştı.

Gariban Bir DC Filmi: ‘Blue Beetle’
Üçüncü Blue Beetle ’Jaime Reyes’in hikayesine odaklanan film, gişede pek başarılı olamasa da keyifli bir orijin öyküsü sunuyor ve izleyicilerin beklentisini karşılamaya yetiyor.

Soto, şu an Amazon için Jason Momoa ve Dave Bautista’nın başrolünde yer aldığı aksiyon filmi The Wrecking Crew’a hazırlanırken, bir yandan da Paramount için Marco Ramirez ile birlikte bir Transformers spin-off’u yazmakla meşgul.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş