Marvel, Blade’in resmi vizyon tarihi olan 7 Kasım 2025'i henüz ajandasından kaldırmamış olsa da, üretimine henüz başlanmamış olan projenin önümüzdeki yıl vizyona girmesi şimdiden çok zor görünüyor.

Filmin aynı zamanda yapımcısı olan Yann Demange, Marvel Studios’un uzun süredir üzerinde çalıştığı Blade filmini artık yönetmeyecek. Kendisi, Bassam Tariq’in ardından projeden ayrılan ikinci yönetmen oldu.

Yann Demange

İçeriden gelen haberler Demange’ın filmin gelişim sürecinin uzaması ve birkaç yıla yayılması dolayısıyla ayrılma kararı aldığı ve birkaç hafta önce de stüdyo ile dostane bir şekilde ilişkisinin kesildiğini söylüyor.

İlk kez 2019’da San Diego Comic-Con’da duyurulan Blade filminin başrolünü Green Book (2018) ve Moonlight (2018) gibi filmleriyle tanınan Oscar ödüllü oyuncu Mahershala Ali’nin üstleneceği açıklanmıştı.

San Diego Comic-Con etkinliğinden Mahershala Ali (2019)

Diğer Marvel süper kahramanlarından daha çok, bir korku karakteri olan Blade / Eric Brooks, en sevilen çizgi roman kahramanlarından biri olmakla birlikte vampirlerin gücüne sahip olan ancak kan emicileri dünyadan temizleme görevine sahip olan bir avcı.

Karakter, beyaz perdede ilk kez 1998 yılından 2004’e uzanan Blade üçlemesinde Wesley Snipes tarafından canlandırılmıştı.

"Blade" (Wesley Snipes) - Blade (1998)

Mahershala Ali, henüz Blade karakteriyle seyirci karşısına çıkmadı, ancak kendisinin Eternals (2021) filminin after credit sahnesinde Black Knight / Dane Whitman ile iletişim kurduğunu duymuştuk.

"Dane Whitman / Black Knight" (Kit Harington) - Eternals (2021)

Ali, Aralık 2023’te Entertainment Weeky’e verdiği röportajda, yapımına çeşitli sebeplerden ara verilen Blade’in çalışmalarına yeniden başlanmasının yaratıcı gidişatı dolayısıyla bu konuya iyimser baktığını söylemişti.

"İşlerin ne durumda olduğu, ekipte kimlerin olduğu, senaryo yazımı, yönetmenlik ve diğer konularda içtenlikle teşvik edildiğimi hissediyorum."

Blade filminin oyuncu kadrosunda Ali'ye; Mia Goth ile Aaron Pierre eşlik edecek.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş