Ünlü yazar Stephen King'in, 1986 yılında yayınlanan ve çok sevilen eseri It, ilk olarak 1990 yılında bir mini dizi olarak ekranlarda yer almıştı.

Başrollerinde Tim Curry (O), Seth Green (Richie), Jonathan Brandis (Bill), John Ritter (Ben), Emily Perkins (Beverly), Marlon Taylor (Mike), Adam Faraizl (Eddie) gibi oyuncuların yer aldığı eski yapımın yönetmen koltuğunda ise Tommy Lee Wallace oturuyordu.

Hikâyenin ve sinema tarihinin korkunç palyaçosu Pennywise, böylelikle ilk olarak 1990 yılında Tim Curry tarafından canlandırılmış oldu.

"Pennywise" (Tim Curry) - It (1990)

Romanın daha sonraki sinema uyarlaması ise 2017 ve 2019 yıllarında iki film halinde anlatılırken, burada Pennywise rolünde Bill Skarsgård'ı izledik.

"Pennywise" (Bill Skarsgård) - It (2017)

Bizim izlediğimiz bu yapımlarda hikâye, Derry adındaki küçük bir kasabada geçiyordu. Burada kendilerine Kaybedenler Kulübü adını veren bir grup çocuğun yaşadıkları dehşet verici olaylar anlatılıyordu.

Çocukların korkularıyla beslenen, 27 yılda bir gelen ve sadece çocukları avlayan bir katil palyaço Pennywise.

"Kaybedenler Kulübü" - It (2017)

Yeni çıkacak olan dizi Welcome to Derry ise, 1960'lı yıllarda geçecek ve bizim izlediğimiz hikâyenin çok daha öncesine odaklanacak. Bir nevi Pennywise'ın doğuşunu izleyeceğimiz bir dizi olacak.

Bu proje ilk duyurulduğunda Pennywise karakteri için, Bill Skarsgård hayranları heyecanlansa da, kendisinin role geri dönmeyeceği açıklanmıştı. Görünen o ki yapımcılar fikrini değiştirmiş olmalı. Yani Skarsgård'ın canlandırdığı o muhteşem Pennywise karakterini ve korkunç gülüşünü tekrar izleyebileceğiz.

Welcome to Derry dizisi, 2025'te Max platformunda izleyicilerle buluşacak.

Kaynak: Deadline

Paylaş