Ateş Ulusu tehlikesi altındaki dünyada, dengeyi yeniden sağlamak için dört büyük elementte ustalaşmayı öğrenmek zorunda kalan genç Avatar Aang'in hikâyesini konu edinen, ilk bölümüyle 2005 yılında Nickelodeon'da yayınlanan animasyon dizi Avatar: The Last Airbender'ın Netflix uyarlamasından ilk büyük fragman geldi.

Her sezonu su, toprak ve hava olmak üzere farklı başlıklara sahip olan Avatar: The Last Airbender, "ateş" yani üçüncü sezonunun ardından izleyicilerine veda etmiş, Avatar Aang'in hikayesini burada sonlandırmıştı.

"Aang", "Zuko"

2012 yılına geldiğimizde, The Last Airbender yapımcıları Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko, Aang'den sonraki Avatar Korra'nın hikayesine odaklanan ve dört sezon süren Legend of Korra dizisini yapmıştı.

"Bolin", "Korra", "Mako"

Daha önce Aang'in hikayesini birkaç kez canlı aksiyon filmlere uyarlama girişimleri olmuştu ancak seyirciden pozitif dönüşler alınamayınca bu projelere devam edilmeme kararı alınmıştı.

"Aang" (Noah Ringer), 2010

Netflix ise Avatar Aang ve arkadaşlarının Ateş Ulusu'na karşı verdiği bu mücadeleyi dizi haline getirmek istediğini 2018 yılında duyurmuştu.

"Ateş Lordu Ozai" (Daniel Dae Kim)

İşte bu yeni dizide, Aang rolünde Gordon Cormier, Ateş Lordu Ozai rolünde Daniel Dae Kim, General Iroh rolünde Paul Sun-Hyung Lee, Komutan Zhao rolünde Ken Leung, Prenses Azula rolünde Elizabeth Yu, Prens Zuko rolünde Dallas Liu, Katara rolünde Kiawentiio ve Sokka olarak ise Ian Ousley yer alıyor.

İlk sezonu sekiz bölümden oluşacak olan ve birçok hayran tarafından merakla beklenen dizi, 22 Şubat 2024'te izleyicisiyle buluşacak.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş