Efsane yönetmen Alfred Hitchcock'un 1958 yapımı psikolojik gerilim türündeki filmi Vertigo'nun haklarını, Paramount Pictures'ın satın aldığı ve senaryosunu Peaky Blinders yaratıcısı Steven Knight'ın kaleme alacağı açıklandı.

Knight'ın Lucasfilm için isimsiz bir Star Wars filmi yazma taahhüdünün hemen ardından, yeni filmin senaryosunun yazımına başlayacağı düşünülüyor.

Team Downey yapım şirketi aracılığıyla Robert Downey Jr. ve eşi Susan Downey, projeyi üreten isimler arasında yer alacak ve ayrıca Robert Downey Jr.'ın "John Ferguson" rolüyle filmin başrolünde yer alması bekleniyor.

James Stewart ve Kim Novak (1958)

Hikayesi, Fransız roman D'entre les Morts'a dayanan Vertigo'nun konusu; San Francisco polislerinden biri olan John 'Scottie' Ferguson, bir suçluyu kovalarken çatıdan düşen ortağını kurtaramayışının ve bu olay sonrasında kendisinde büyük bir yükseklik korkusunun başlayışının ardından polisliği bırakmak zorunda kalır. Ferguson, hayatına bir özel dedektif olarak devam eder ve sonrasında eski okul arkadaşı Gavin Elster'in, karısını takip etmesi için tutulmasıyla olaylar hiç beklemediği şekilde gelişir.

Hollywood'un en yetenekli yönetmenlerinden biri olan Alfred Hitchcock'un, Rear Windor (1954) ve Psycho (1960) gibi eserleri de yeniden uyarlanan yapımlar arasında yer alıyor.

Rear Window (1998) ve Psycho (1998)

Kaynak: The Hollywood Reporter – ‘Vertigo’ Remake in the Works at Paramount With Robert Downey Jr. Eying Lead

Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş