2010’lu yılların başarılı fantastik-aksiyon film serisi Açlık Oyunları’na yeni bir devam filmi ekleniyor. 

"Peeta" (Josh Hutcherson), "Effie" (Elizabeth Banks), "Katniss" (Jennifer Lawrence) - The Hunger Games: Catching Fire (2013)

Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Sam Claflin, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Lenny Kravitz ve Woody Harrelson gibi isimlerin yer aldığı Açlık Oyunları serisinin öncesinde yaşananlara odaklanacak olan yeni film, "Haymitch Abernathy" karakterinin katıldığı İkinci Çeyrek Asır Oyunları'nı konu edinecek.

Film duyurusu, kitap serisine eklenecek olan yeni üyenin duyurusunun hemen ardından geldi. Yine Suzanne Collins’in kaleme alacağı The Hunger Games: Sunrise on the Reaping romanı, filmlerde Woody Harrelson'ın canlandırdığı Haymitch'in kazandığı oyunlara ve karakterin gençlik maceralarına odaklanacak.

Açlık Oyunları evreni, orijinal filmler dışında yan hikayelerle de genişlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz kasım ayında vizyona giren ve yazarın 2020 çıkışlı romanından uyarlanan Kuşların ve Yılanların Şarkısı, diktatör Başkan Snow’un gençliği ile 10. Açlık Oyunları döneminde yaşananları konu edinmiş ve gişede 337 milyon dolar hasılata ulaşmıştı.

Sonun Başlangıcı: The Hunger Games - The Ballad of Songbirds & Snakes (2023)
Seriye yıllar sonra eklenen yeni ‘Açlık Oyunları’ filmi, bu acımasız geleneğin ilk adımlarına ve Panem’in gelecekteki başkanı ’Coriolanus Snow’un gençlik anılarına mercek tutuyor.

Lionsgate, devam filminin bu başarısının ardından Panem distopyasında geçen bu hikâyelerin son olmayabileceğini belirtti ve stüdyonun sinema grubu başkanı Adam Fogelson şu açıklamayı yaptı: "Bu film resmen Suzanne’in gidebileceği ve Lionsgate’in ona eşlik edeceği sonsuz olasılıklar dizisinin önünü açtı."

"Snow" (Tom Blyth), "Lucy" (Rachel Zegler) - The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (2023)

Yeni kitap 2025 yılında okuyucularıyla buluşacak, film de 20 Kasım 2026 gibi oldukça net bir vizyon tarihine sahip. Stüdyo, The Hunger Games: Sunrise on the Reaping’i de yönetmesi için Açlık Oyunları serisinin tüm filmlerinde imzası bulunan Francis Lawrence ile görüşmelerini sürdürmeye devam ediyor.

Francis Lawrence, Açlık Oyunları filminin setinde.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş