Joseph Quinn ve Lupita Nyong’o’nun başrollerini paylaştığı A Quiet Place: Day One, gişedeki ilk haftasında elde ettiği verilerle beklentileri fazlasıyla karşılayan bir açılışa imza attı.

Vizyondaki ilk hafta sonunda, Kuzey Amerika'da 53 milyon dolar toplayan film, uluslararası alanda elde ettiği 45,5 milyon dolar hasılat ile toplam kazancını 98,5 milyon dolara yükseltti. 

Disney-Pixar’ın milyar dolarlık gişe rekoru kıran Inside Out 2 filminin ardından listelerin ikinci sırasında yer alan A Quiet Place: Day One’ın bilet satışları özellikle fazlasıyla etkileyici bulundu. Çünkü film serilerinin yan hikâyeleri genellikle devam filmleri kadar yankı uyandırmıyor.

‘Inside Out 2’, Dünya Gişesinde 1 Milyar Dolar Hasılatı Aştı
‘Inside Out 2’, 2024’te küresel gişede 1 milyar dolara ulaşan ilk film oldu.

2018 yılında John Krasinski ve Emily Blunt’ın başrollerini üstlendiği A Quiet Place, açılış haftasında 50 milyon dolar; Emily Blunt’a Cillian Murphy’nin eşlik ettiği ikinci filmi A Quiet Place: Part II ise pandemi döneminde vizyona girmesine rağmen açılış haftasında 48 milyon dolar hasılat elde etti. A Quiet Place: Day One ise sevilen korku serisinin en iyi açılış yapan filmi olma başarısını yakaladı.

Paramount’un Kuzey Amerika dağıtım başkanı Chris Aronson: "Hayranları ne arayacakları konusunda dinledik, onlara ortam olarak yeni bir şehir ve yeni karakterler sunan bu başlangıç hikayesi, izleyici kitlemizi genişletmek için bir araya geldi." dedi.

Bu başlangıç, aynı zamanda ilk iki filmin yönetmeni John Krasinski ve filmlerdeki rol arkadaşı ve aynı zamanda eşi olan Emily Blunt’un, bu filmde yer almaması açısından da önem teşkil ediyor. Onlar yerine Lupita Nyong’o ile Joseph Quinn, felaketin ilk gününde adeta mahşer yerine dönmüş olan New York'ta hikâyenin baş kahramanları Eric ve Samira'yı canlandıran isimler olarak yer alıyorlar.

Rotten Tomatoes’taki güncel skoru %84 olan filmin yönetmen koltuğunda ise Pig (2021) filmiyle tanınan yapımcı ve yönetmen Michael Sarnoski yer alıyor.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş