Variety'nin hazırladığı, 2023 yılının ilk yarısında seyirciyle buluşmuş sıra dışı yapımlarla dolu olan bu listede; bir cips hikâyesi, enfes bir aşk hikâyesi, bir başarı hikâyesi, sadece on beş bin dolara yapılmış olan bir korku hikâyesi ve bir de çizgi romandan uyarlanmış hikâye bulunuyor.

Air

Ben Affleck ve Matt Damon ikilisini yıllar sonra bir araya getiren bir başarı hikâyesi Air; o zamanlar çaylak olan Michael Jordan ile Nike'ın basketbol bölümü arasındaki, spor dünyasında ve çağdaş kültürde devrim yaratan, oyunun kurallarını değiştiren inanılmaz ortaklığı gözler önüne seriyor.

Amazon Prime yapımı filmde Affleck ve Damon'a; Viola Davis, Chris Tucker ve Jason Bateman eşlik ediyor.

Air (2023)
Discover the game-changing partnership between a then undiscovered Michael Jordan and Nike’s fledgling basketball division which revolutionized the world of sports and culture with the Air Jordan brand.

The Eight Mountains

"Pietro" ile "Bruno", Alp Dağları'nın benzersiz doğası ve şartlarında çocukken tanışırlar. Pietro şehirli, Bruno ise gerçek bir dağ köylüsüdür. Yıllar içinde her karşılaşmalarında; aşkları, kayıpları, yazgıları ve hikâyelerini birbirleriyle paylaşırlar, arkadaşlıkları her yıl perçinlenir.

Alessandro Borghi ve Luca Marinelli'nin başrollerini paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Felix van Groeningen ve Charlotte Vandermeersch oturuyor.

The Eight Mountains (2022)
An epic journey of friendship and self-discovery set in the breathtaking Italian Alps that follows the profound, complex relationship between Pietro from Turin, and Bruno, who grew up in an isolated mountainside village, over four decades.

Flamin' Hot

Eva Longoria'nın ilk yönetmenlik deneyimi olan Flamin' Hot; ikonik Cheetos atıştırmalığının keşfiyle, gıda endüstrisinde çığır açan Frito-Lay'in; Meksikalı kökenlerini ve yetiştirme tarzını kullanarak popüler kültür fenomeni haline getiren temizlik görevlisi Richard Montanez'in ilham verici hikâyesini anlatıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda; Jesse Garcia, Annie Gonzalez, Emilio Rivera ve Tony Shaloub gibi isimler bulunuyor.

Flamin’ Hot (2023)
The inspiring true story of Richard Montañez, the Frito Lay janitor who channeled his Mexican American heritage and upbringing to turn the iconic Flamin’ Hot Cheetos into a snack that disrupted the food industry and became a global pop culture phenomenon.

The Covenant

The Covenant, Jake Gyllenhaal'un başrolünde yer aldığı bir Guy Ritchie filmi. Çavuş John Kinley'nin, bir operasyon sırasında çevirmen Ahmed tarafından hayatının kurtarılması sonucu, can borcunu ödemek adına ona ve ailesine yardım edişini konu ediniyor.

Kadroda Gyllenhaal'a; Alexander Ludwig, Anthony Starr ve Emily Beecham gibi isimler eşlik ediyor.

The Covenant (2023)
During the war in Afghanistan, a local interpreter risks his own life to carry an injured sergeant across miles of grueling terrain.

Little Richard: I Am Everything

Efsanevi rock 'n' roll ikonu Richard Wayne Penniman'ın biyografisini anlatan film, Amerikan popüler kültürünün ürettiği "whitewash" tarihine karşılık, türün siyah "queer" kökenlerini de inceliyor.

Yönetmenliğini Lisa Cortes'in üstlendiği belgesel ve müzikal türündeki yapım, kadrosunda; John Waters, Billy Porter ve Paul McCartney gibi isimlere yer veriyor.

Little Richard: I Am Everything (2023)
The story of the Black queer origins of rock n’ roll. It explodes the whitewashed canon of American pop music to reveal the innovator - the originator - Richard Penniman. Through a wealth of archive and performance that brings us into Richard’s complicated inner world, the film unspools the icon’s l…

Operation Fortune: Ruse de Guerre

Guy Ritchie imzalı bir başka film Operation Fortune, The Covenant'tan farklı olarak, aksiyon dolu bir suç oyunu sunuyor. Aubrey Plaza, Jason Statham, Josh Hartnett ve Hugh Grant'ı bir araya getiren film, dünya için büyük tehdit oluşturan yeni bir ölümcül silah teknolojisinin ticarileştirilmesini önlemek için oldukça zorlu bir maceraya atılan bir ajanın hikâyesini konu ediyor.

Uluslararası bir istihbarat örgütü "Five Eyes" tarafından işe alınan M16 ajanı Orson Fortune, bu süreçte CIA teknoloji uzmanı Sarah Fidel ile birlikte çalışmak zorunda bırakılıyor ve zengin bir silah tüccarının izini sürmeye çalışırken dünyayı da dolaşıyor.

Operation Fortune: Ruse de Guerre (2023)
Special agent Orson Fortune and his team of operatives recruit one of Hollywood’s biggest movie stars to help them on an undercover mission when the sale of a deadly new weapons technology threatens to disrupt the world order.

Past Lives

Yazarlığını ve yönetmenliğini Celine Song'un üstlendiği Güney Kore yapımı Past Lives, birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı Nora ve Hae Sung'ın, 20 yıl sonra tekrar bir araya gelişlerini konu ediniyor.

Hayatlarının zor zamanlarında tekrar yolları kesişen eski dostlar, Greta Lee ve Teo Yoo tarafından canlandırılıyor.

Past Lives (2023)
Nora and Hae Sung, two deeply connected childhood friends, are wrest apart after Nora’s family emigrates from South Korea. 20 years later, they are reunited for one fateful week as they confront notions of love and destiny.

Polite Society

Yazarlığını ve yönetmenliğini Nida Manzoor'un üstlendiği yapımın başrollerinde Priya Kansara ile Ritu Arya bulunuyor ve ablasının evliliğini rayından çıkarmak üzere olan cesur bir kızın hikâyesi anlatılıyor.

Bir "aksiyon komedisi" olarak nitelendirilebilecek olan filmin, dövüş sanatlarına, gençlik filmi klişelerine ve klasik müzikal sahnelere yer vererek ortaya farklı bir iş çıkarmaya çalıştığı söylenebilir.

Polite Society (2023)
Martial artist-in-training Ria Khan believes she must save her older sister Lena from her impending marriage. After enlisting the help of her friends, Ria attempts to pull off the most ambitious of all wedding heists in the name of independence and sisterhood.

Skinamarink

"Uğursuz bir varlığın iş başında olduğu" belirtilen filmin, tam anlamıyla konusunu anlatmak, sürprizlerini bozabileceği için sadece belirli noktalara değinmekte fayda var.

Bilmemiz gereken tek şey filmin, "iki küçük çocuğun, gecenin bir yarısı uyanıp babalarının evde olmadığını fark etmesini" anlattığı.

"Tüm zamanların en korkunç filmi" olmaya aday olan Skinamarink, maliyetinin sadece 15 bin olması ile dikkat çekiyor.

Ünlü yönetmen David Lynch'in Eraserhead'i ile karşılaştırılan filmin, yavaş temposu ve deneysel bir şekilde işlenen konusu sebebiyle "karabasan" hissi yarattığı söyleniyor.

Skinamarink (2022)
Two children wake up in the middle of the night to find their father is missing, and all the windows and doors in their home have vanished.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

2018 yapımı Spider-Man: Into the Spider-Verse'ün başarısının ardından gelen ve daha da başarılı olan bir süper kahraman filmi. Miles Morales'in başına gelenler, "kelebek etkisi" dolayısıyla sebep olduğu olaylar ve diğer gerçekliklerden gelen başka Örümcek-Adam'lar...

Çizgi roman ve çoklu evren temalı filmler arasındaki en iyi örneklerden biri olan Across the Spider-Verse, Miles'ın hayal edemeyeceği kadar büyük olaylara sebep olmasına aracı olarak ortaya çok güzel bir iş çıkarıyor ve 2023'ün en iyi filmlerinden birisi oluyor.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)
After reuniting with Gwen Stacy, Brooklyn’s full-time, friendly neighborhood Spider-Man is catapulted across the Multiverse, where he encounters the Spider Society, a team of Spider-People charged with protecting the Multiverse’s very existence. But when the heroes clash on how to handle a new threa…

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş