Netflix'in kafa bulandıran, gizem dolu dizisi 1899, birinci sezonu yayımlandıktan 2 ay sonra iptal edildi. Geçtiğimiz yıllarda Dark dizisiyle büyük başarı yakalayan dizinin yaratıcıları Baran bo Odar ve Jantje Freise tarafından Instagram üzerinden duyurulan haber, bir kesim izleyiciyi şaşırtsa da diğer bir kesim tarafından normal karşılandı.

Yayımlandıktan sonra özellikle sosyal medyada "anlamsız derecede karmaşık" ve "Dark'ın başarısından çok uzak" gibi yorumlar alan 1899, Kasım ayındaki çıkışının ardından 1 ay boyunca Netflix'in en çok izlenen dizileri arasında yerini almıştı.

Netflix'ten henüz resmi bir açıklama gelmezken dizinin iptaliyle ilgili sosyal medyada dolaşan iddialardan belki de en ciddisi hikâyenin çalıntı olduğu yönünde. Dizinin o kadar da kötü bir izlenme sayısı olmadığı düşünüldüğünde bu iddiada bir gerçeklik payı olabilir gibi duruyor.


Titanik faciasının 13 yıl öncesinde geçen 1899'da, Avrupa'dan New York'a giden bir grup göçmenin yolculuk ettiği Kerberos gemisi, aylardır kayıp olduğu düşünülen Prometheus gemisinden bir sinyal alır. Bu beklenmedik karşılaşma, yolcuların ve mürettebatın zaman ve mantık algılarını allak bullak ederek yolculuğu kabusa çevirecektir.

Paylaş