Will Smith, insanların "darkseekers" adı verilen, mutasyona uğramış aptal bir vampir türüne dönüştüğü salgın sırasında, dünya üzerinde hayatta kalan tek kişi olarak karşımıza çıktığı I Am Legend filminde, "Doktor Robert Neville" karakterine hayat vermişti.

Smith'in karakteri filmin sonunda ölmüş olsa da 2007 yapımı filme bir devam halkası geleceği 2022 yılının mart ayında duyurulmuştu.

Alternatif finalden devam etmesi bekleniyor.

Salgına çare bulduktan sonra hayatını kaybeden doktorun, aslında ölmediği ve mutlu sona ulaştığı ikinci bir alternatif final bulunuyor. Dolayısıyla devam filminin hikâyesinin, bu final üzerinden devam etmesi planlanıyor.

Bu film için bir devam hikâyesine olumlu bakmadığını belirten Will Smith'i, bu film için ikna eden şeyin Black Panther ve Creed serilerinden tanıdığımız Michael B. Jordan'ın filmin hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlenmesi olduğu düşünülüyor.

Michael B. Jordan

Mart 2022'de Enterntainment Tonight'a konuşan Smith, devam filmi için geri dönmeyeceğini açıkça dile getirmişti. Ancak sonrasında; "Böyle bir fikir ortaya çıktı. Henüz bir şey söyleyemem ama gerçekten harika bir konsept. Michael da bu fikri ortaya atanlardan biri. Onu bu filmde yalnız bırakmayı düşündüm ama sonradan, 'sanırım bunu yapabiliriz' dedim." cümlelerini kullandı.

Uluslararası Kızıldeniz Film Festivali'nden Will Smith ve Meryem Uzerli

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'daki Uluslararası Kızıldeniz Film Festivali'ne katılan Smith, devam filmi hakkında şunları paylaştı:

"Yarın Michael B. Jordan ile bir görüşmem var. Şu an muhtemelen çok şey paylaşıyorum ama senaryo bize de yeni geldi.

Filmin sinemada vizyona giren versiyonunda karakterim öldü ancak DVD'de Robert'ın yaşadığı bir alternatif son var. Biz DVD versiyonunun hikâyesini takip ediyoruz. Size daha fazla bilgi veremeyeceğim ancak Michael B. Jordan da işin içinde... Ve biz bunu gerçekten yapıyoruz."

Yeni filmin, alternatif sonun devamı olmasının yanı sıra, orijinalinde I Am Legend'ın hikâyesinin dayandığı 1954 tarihli romana daha sadık olacağı da düşünülüyor.

Kaynak: Insider


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş