⚠️
Haber, Deadpool & Wolverine’den spoiler içeriyor.

Wesley Snipes, Blade karakteriyle iki Guinness Dünya Rekoru'na imza attı. 

Oyuncu, ilk kez 1998 canlandırdığı Blade karakteriyle Deadpool & Wolverine filminde tekrar izleyici karşısına çıkarak bir ilke imza attı. Guinness Dünya Rekorları’na göre bir Marvel karakterini beyaz perdede en uzun süre canlandıran aktör, Patrick Stewart ve Hugh Jackman’ı geride bırakarak birinci sıraya yerleşti. 

Jackman’ın ise Deadpool & Wolverine’in vizyona girmesiyle birlikte ilk kez 2000 yılında X-Men filminde karşımıza çıkmış olduğu Wolverine rolüyle, rekoru Charles Xavier/Professor X’i canlandıran efsane oyuncu Sir Patrick Stewart’dan devralması bekleniyordu, ancak Snipes’a kaptırdı. 

"Gündüz yürüyen" lakaplı Blade, Deadpool & Wolverine’deki sürpriz cameo'su ile Guinness’in tablolarına göre Marvel filmlerinde karakter görünümleri arasındaki en uzun boşluk rekoruna da imza attı. Snipes’ın karaktere en son hayat verdiği yapım ise Shawn Levy’nin filminin yayınlanmasından 19 yıl 231 gün önce izleyiciyle buluşan Blade: Trinity (2004)’ydi. 

"Blade" (Wesley Snipes), "Hannibal King" (Ryan Reynolds) - Blade: Trinity (2004)

Snipes böylelikle Alfred Molina’nın Spider-Man 2 (2004)’de canlandırdığı Doctor Octopus karakterini 17 yıl sonra Spider-Man: No Way Home (2021)’da canlandırması arasında bulunan süreyi de geçmiş oldu.

"Doctor Octopus/Dr. Otto Octavius" (Alfred Molina) - Spider-Man 2 (2004)

Blade; Human Torch (Chris Evans), Elektra (Jennifer Garner), Gambit (Channing Tatum) ve X-23 (Dafne Keen) gibi, Marvel Sinematik Evreni içerisinde Deadpool & Wolverine’de karşımıza çıkan sürpriz cameo'lardan sadece bir tanesiydi. 

Wesley Snipes, ayrıca film içerisinde “tek Blade’in kendisi olacağı” hakkında ciddi bir şaka yaparak, çeşitli prodüksiyon sıkıntıları dolayısıyla bir türlü izleyiciyle buluşamamış olan Mahershala Ali’nin başrolünde yer alacağı yeni dönem Blade filmine de gönderme yaptı. 

‘Blade’ Filminin Yeni Yönetmeni de Görevinden Ayrıldı
Mahershala Ali’nin başrolünde yer aldığı ‘Blade’ filminin anlaşılan ikinci yönetmeni Yann Demange da görevinden ayrıldı.

Deadpool & Wolverine incelemesine aşağıdaki karttan ulaşabilirsiniz.

Elveda Fox Evreni: ‘Deadpool & Wolverine (2024)’ İncelemesi
Ryan Reynolds, Hugh Jackman ve daha bir dizi süper kahramanı bir araya getiren, 2024’ün en çok beklenen filmlerinden biri olan ‘Deadpool & Wolverine’, görevini başarıyla tamamlıyor ve girdiği zorlu yolculuktan alnının akıyla çıkıyor.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Paylaş