Unutulmaz karakterler, ilgi çekici hikayeler, eşi ve benzerine rastlanmamış anlatılar, başarılı bir pilot bölümün temel taşlarıdır.

Her açıdan iyi hazırlanmış bir pilot bölüm, anında büyüleme gücüne sahip olmakla birlikte izleyicinin daha fazlasını istemesini sağlayan oldukça önemli bir adımdır.

Bu sebeple, en beğenilen dizilerin ilk bölümlerinde çok büyük olaylara yer veriyor oluşunun pek de şaşırtıcı olduğu söylenemez.

Ranker kullanıcılarının oylarıyla belirlenen listede; Lost, The Walking Dead, Sons of Anarchy ve Supernatural gibi sevilen diziler yer alıyor.

20- Friends (1994-2004)

Sitcom tarihinin en başarılı yapımlarından biri olarak bilinen Friends, New York'ta hayatını sürdürmeye çalışan altı genç yetişkinin yaşamlarına odaklanan bir durum komedisi.

22 Eylül 1994 yılında yayınlanan pilot bölümünde, Rachel'ın Central Perk'ün kapısından içeri adım atmasıyla bizi kocaman bir yolculuğa çıkartan dizi, kadrosunda; Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc ve Matthew Perry'ye yer veriyor.

19- Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

Seçilmiş kişi olan Buffy Summers'ın kaderinde, insanlığı tehlikelerden, doğaüstü yaratıklardan ve daha çok vampirlerden korumak var. Henüz lise öğrencisi olan genç kadının hikâyesini, biraz korku biraz da mizahla harmanlayan Buffy the Vampire Slayer, ilk bölümüyle 10 Mart 1997'de izleyici karşısına çıktı.

Başarılı dizinin kadrosunda; Sarah Michelle Gellar, Alyson Hannigan ve David Boreanaz yer alıyor.

18- American Horror Story (2011-)

Her sezonunda işlemiş olduğu farklı hikâyelerle bir fenomen haline gelen American Horror Story, 5 Ekim 2011'de yayınlanan tüyler ürpertici ilk bölümünde, perili ve oldukça kalabalık bir şatoya taşınmaya mecbur kalan Harmon ailesini konu edinmişti.

Efsane dizinin ilk sezonunda; Taissa Farmiga, Dylan McDermott, Evan Peters, Connie Britton, Frances Conroy ve Jessica Lange yer alıyor.

17- Sherlock (2010-)

Yüzyılı aşkın süredir hayatımızda olan ünlü dedektif Sherlock Holmes'ün modern uyarlaması Sherlock, Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman'ın mükemmel uyumuyla izleyicileri büyülemeyi başardı.

Henüz, tam anlamıyla bir finale sahip olmayan dizi, 25 Temmuz 2010'da ilk bölümüyle karşımıza çıkmıştı.

16- Band of Brothers (2001)

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı sırasında savaşan askerlerin yürek burkan hikâyelerine odaklanan Band of Brothers, başarılı aksiyon sahneleri ve gerçeklerden uyarlanan dokunaklı olaylarıyla izleyicileri büyülemişti.

Tom Hardy, Scott Grimes, Damian Lewis ve Ron Livingston'ın yer aldığı dizi, 9 Eylül 2001 yılında yayınlanan ilk bölümüyle izleyiciyle buluşmuştu.

15- Sons of Anarchy (2008-2014)

Kaliforniya'nın Charming kasabasında, hayatı uç noktalarda yaşayan bir motor çetesinin etrafında dönen Sons of Anarchy, karmaşık karakterleri ve sürükleyici hikâyesinin yanında, kurduğu dostluk ve aile bağları dolayısıyla da takdir toplayan dizilerden bir tanesi.

Charlie Hunnam, Katey Sagal, Maggie Sif ve Theo Rossi'nin kadrosunda yer aldığı yapım, ilk bölümüyle 3 Eylül 2008 tarihinde izleyici karşısına çıkmıştı.

14- The Sopranos (1999-2007)

Suç imparatorluğunu günlük aile dramasıyla harmanlayan The Sopranos, hayatı hiç de sıradan olmayan mafya babası Tony Soprano ve ailesine odaklanıyor.

10 Ocak 1999'da yayınlanan pilot bölümünden itibaren izleyiciyi etkisi altına alan dizi, kadrosunda; James Gandolfini, Jamie Lynn Sigler ve Drea de Matteo gibi isimlerle yer veriyor.

13- The X-Files (1993-2002)

Açıklanamayan olayları birlikte mercek altına alan FBI ajanı Dana Scully ve Fox Mulder'ın maceralarını konu edinen X-Files, 10 Eylül 1993'te yayınlanan ilk bölümünün ürkütücü atmosferi ve ilgi çekici konusuyla, yayınlandığı dönemde oldukça başarılı bir çıkış yakaladı.

Efsane dizinin başrollerinde Gillian Anderson ve David Duchovny bulunuyor. 

12- Supernatural (2005-2020)

Sam ve Dean Winchester kardeşlerin, ortadan kaybolan babalarını bulmaya çalışmaları ile başlayan Supernatural, korku, aksiyon ve aile dramını benzersiz bir biçimde harmanlayışından ötürü izleyicileri 15 sene süren bir maceraya çıkardı.

Jensen Ackles ve Jared Padalecki'nin başrollerinde bulunduğu yapım, ilk kez 13 Eylül 2005 tarihinde izleyicisiyle buluştu.

11- Stranger Things (2016-)

1980'li yılların ürkütücü bir kasabasında geçen Stranger Things, küçük bir arkadaş grubunun üyesi Will Byers'ın kayıplara karışmasıyla ortaya çıkan paranormal olaylar ile başlangıç yapmıştı.

Kadrosunda; Winona Ryder, David Harbour, Noah Schnapp, Millie Bobby Brown gibi isimlere yer veren ve zamanla büyük bir fenomen haline gelen dizi, 15 Temmuz 2016 tarihinde yayın hayatına başladı.

10- M.A.S.H (1972-1983)

Kore Savaşı döneminde geçen M.A.S.H, komedi ve dramın benzersiz bir karışımı olarak anılıyor. Ayaklı bir ordu hastanesinin ilginç maceralarına odaklanan yapım, Alan Alda, McLean Stevenson ve Wayne Rogers'ı bir araya getiren kadrosuyla, 17 Eylül 1972 tarihinde izleyici karşısına çıktı.

9- Firefly (2002)

Oyuncu kadrosunda; Nathan Fillion, Morena Baccarin, Gina Torres, Alan Tudyk gibi isimlerin yer aldığı, ilk bölümüyle izleyiciyi uzay gemisi Serenity'nin mürettebatıyla tanıştıran Firefly, büyüleyici karakterler, esprili diyaloglar ve macera dolu hikâyesiyle yayınlandığı dönemde oldukça dikkat çeken bir yapım olmuştu.

Zamansız iptaline hayranların bugün bile çok sinirlendiği Firefly, prömiyerini 20 Eylül 2002 tarihinde yapmıştı.

8- South Park (1997-)

Saygısız ve kaba mizahıyla çığır açan durum komedisi, 13 Ağustos 1997'de yayınlanan ilk bölümünden bu yana büyük ses getirmeye devam ediyor.

Pilot bölümünde, bizleri, güncel olayları hiciv sanatıyla harmanlayan ağzı bozuk dört genç ile tanıştıran South Park'ın seslendirme kadrosunda; Trey Parker ve Matt Stone yer alıyor.

7- Futurama (1999-)

Ana karakter Fry'ın, donmuş bir biçimde 100 yıl kalmasının ardından gözlerini fütüristik bir dünyada açması ile başlayan Futurama, ilginç karakterleri ve zeki esprileriyle izleyicinin gönlünü daha ilk bölümünden kazanmıştı.

Bol kahkaha ve macerayla dolu bu animasyon, pilot bölümünü 18 Mart 1999 tarihinde izleyiciyle buluşturdu.

6- House M.D. (2004-2012)

Hugh Laurie, Robert Sean Leonard, Omar Epps ve Jennifer Morrison'ın kadrosunda yer aldığı dizi, başarılı bir hastane draması.

Keskin zekâsı ve alışılmışın dışındaki karakteriyle, anlaşması oldukça zor bir insan olan Dr. Gregory House'un, dahiyane teşhis becerilerini öne çıkardığı ilk bölüm, 16 Kasım 2004 tarihinde yayınlandı.

5- The Simpsons (1989-)

Sevimli aile dinamiği ve zekice yazılmış esprileriyle, her karakterin kendine özgü tuhaflıklarını ve ilginç bir şekilde kurdukları bağı sergileyen The Simpsons, pilot bölümü ile 17 Aralık 1989 tarihinde izleyicisiyle buluştu.

4- Lost (2004-2010)

815 sefer sayılı Oceanic uçağının ıssız bir adaya düşmesiyle başlayan Lost, akıllara durgunluk veren senaryosu ve izleyiciyi ekran başına kilitleyen olayları ile aynı zamanda dizi tarihinin en pahalı pilot bölümlerinden biri olma özelliğine sahip.

İlk bölümü 22 Eylül 2004 tarihinde izleyiciye buluşan efsane dizi, kadrosunda; Matthew Fox, Josh Holloway, Evangeline Lilly, Terry O'Quinn gibi isimlere yer veriyor.

3- Breaking Bad (2008-2013)

Bryan Cranston ve Aaron Paul'un başrollerini paylaştığı, lise kimya öğretmeninin yavaş yavaş bir uyuşturucu baronuna dönüştüğü ve mizah ile gerilimi mükemmel bir biçimde harmanlayarak televizyon tarihinin en başarılı dramalarından biri haline gelen Breaking Bad, ilk kez 20 Ocak 2008'de izleyici karşısına çıktı.

2- The Walking Dead (2010-2022)

Zombilerin egemenliği altında olan bir dünyaya gözlerini açan memur Rick Grimes ve çevresindeki sayılı insanın hayatta kalma mücadelesine odaklanan The Walking Dead, başarılı bir aksiyon-korku filmini aratmayan ilk bölümüyle ilk kez 31 Ekim 2010 tarihinde izleyicisiyle buluştu.

Efsane dizinin kadrosu; Andrew Lincoln, Norman Reedus, Sarah Wayne Callies, Jon Bernthal, Lauren Cohan, Steven Yeun ve Melissa McBride gibi isimlerden oluşuyor.

1- Game of Thrones (2011-2019)

George R. R. Martin'in büyülü fantastik dünyası Game of Thrones, sayısız karmaşık karakterin uğruna mücadele verdiği demir tahtın etrafında dönen olayları konu edinirken, hikayesine Westeros’un en kuzeyinde yaşam süren Stark Hanesi'yle başlangıç yapıyor.

Kadrosunda; Sean Bean, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Kit Harington ve Emilia Clarke'a yer veren dizi, hayretler içerisinde bırakan pilot bölümüyle, ilk kez 17 Nisan 2011 tarihinde izleyici karşısına çıktı.

Kaynak: Ranker


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş