Tom Hiddleston ve Willem Dafoe, Everest'e tırmanma draması Tenzing'in başrollerini paylaşacak.

Geçtiğimiz günlerde Cannes film pazarında görücüye çıkan filmin dünya çapındaki hakları Apple tarafından satın alındı.

Gerçek bir hayat öyküsünden uyarlanan film, 1953'te Everest Dağı'nın zirvesine ulaşan ilk maceraperestlerin hikâyesini anlatacak. Tırmanıcıları dağ ile buluşturan Şerpa Tenzing Norgay'ın gerçekte yaşadıklarına odaklanacak filmde Hiddleston Yeni Zelandalı Edmund Hillary'i, Dafoe ise İngiliz keşif lideri Albay John Hunt'ı canlandıracak.

Edmund Hillary, Tenzing Norgay - 1953

Tenzing Norgay için henüz bir oyuncu tercihi yapılmamış olsa da en kısa sürede oyuncu seçiminin yapılıp çekimlere başlanması ve filmin 2025'in ilk çeyreğine yetiştirilmesi planlanıyor.

Yönetmen koltuğunda Miracle on Everest (2008), Sherpa (2015), Mountain (2017) yapımlarıyla tanınan ve şimdiye dek Everest ile ilgili yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Jennifer Peedom'ın yer alacağı Tenzing'in senaryo yazarlığını ise Lion (2006) filmiyle tanınan Luke Davies üstlenecek.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş